ZİLAN GROUP TÜYAP FUARİNDA BOY GÖSTERDİ.

ZİLAN GROUP TÜYAP FUARİNDA BOY GÖSTERDİ.

ZİLAN GROUP TÜYAP FUARİNDA BOY GÖSTERDİ

TÜYAP’da gerçekleşen Teknoloji Fuarına katılan, Türkiye’nin ihracat pazarında saygın bir yere sahip Zilan Group’un Ürün Sorumlusu ve Tasarım işleri yetkislisi Kenan Öztürk ile bir röportaj gerçekleştirdik. 

Öztürk, Zilan Dış Ticaretin, 1994 yılından bu yana uluslararası ticaret deneyimiyle imalat, ihracat ve ithalatta hizmet vermekte olduğunu söyledi. İşe başlarken Zilan markasının yanı sıra başka markaların ürünlerini de satışa sunduklarını bekirten Öztürk; “2010 yılından itibaren yalnızca Kendi markamizdaki ürünleri pazarlama niyeti içerisine girdik. Kendi markamızın üzerine yoğunlaşmak, markamıza daha fazla kalite ve alanında hız kazandırdı. Şu an 45 e yakin ülkeye ihracat yapıyoruz. Ürünlerimiz çok fazla talep görüyor. Çünkü hem kaliteli hem de her bütçeye hitap edebilecek çeşitlilikte” dedi. 

Dış piyasada kimi zaman zorluklarla karşılaştıklarını dile getiren başarılı iş adamı Öztürk; “ Dış piyasada yaşanan zorluklarla baş etmek için izlediğimiz yollar var. Örneğin, ilgili ülkedeki müşteri taleplerine göre cözüm yollarında daha verimli ve esnek olmaya çalışıyoruz. Ürün tedarik edeceğimiz ülke hakkında araştırmalar yapıyor, bilgiler ediniyoruz. Her ülkenin kendi içerisinde uyguladığı belli başlı kuralları var, ayrıca kendilerine özgü kültür çeşitlilikleri var biz de ürünlerimizi pazarlarken, bu durumlari dikkate alıyoruz” açıklamasında bulundu. 

Ülke içinde pazara girme konusunun henüz bütün hatlariyla masaya yatırılmadığını söyleyen Kenan Öztürk konuşmasını şöyle sonlandırdı; Firmamızın basarıya olan inancı hep yüksek olmuştur, Rab'imizinde dilegiyle, daha fazla ulkede ve daha saglam bir yapıyla basarimizi devam ettirmek niyetindeyiz.Bu konuda devletimizinde, bence dış ticarette pazara sahip olan şirketlere uygulanan Devlet Teşviklerinde daha etkin olması ve ihracat aşamalarında karşılaşılan sorunlarda yanimizda yer alarak, çözümler sunmasi gerekiyor. Yine devletimiz tarafından yeni pazarlara giriş konusunda açılan kanallarda yogun bir çaba harcadığını görüyor ve bunu takdir ediyoruz. Çünkü biz orada Türkiye’yi temsil ediyoruz, yerli bir marka oldugumuzdan kaynakli ülkemiz adina genel bir fayda sagliyor ve döviz kazandırıcı bir faaliyet yürütüyoruz .Bir yerde ülke ekonomisine de katkı sağlıyoruz. 
Zilan Group, TÜYAP’ta ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

ZİLAN GROUP TÜYAP FUARİNDA BOY GÖSTERDİ.