2018-2019 Model Ağrıspor

2018-2019 Model Ağrıspor

2018-2019 Model Ağrıspor

Ağrı'nın profesyonel lig hikayesi birçok takımdan farklıdır.

Bir Ağrı takımı En son 2000 yılında 3. Ligden amatöre düşmüş ve o günden taki geçtiğimiz yıla kadar yani 19 yıl boyunca profesyonel liglerde mücadele edememişti. Futbolu çok seven Ağrı halkının boynu bükük yüreği sitem doluydu. Halk hep şu sorunun cevabı merak ediyordu: Acaba bizim içimizden ne zaman bir kahraman çıkacak ve bu halkın 19 yıllık makus talihine son verecek? Takvimler 2016'yı gösterince o sene amatörden BAL ligine yükselmeye hak kazanan Patnosspor, lige katılamayacağını söyler. Ticarette başarılı işlere imza atan ve o şehrin tozunu toprağı yutmuş bir er kişi olan Mehmet Yıldırım, Patnossporu devr alır ve adını Ağrı 1970 spor diye değiştirir.

2016-2017 sezonunda ilk kez BALda mücadele eden Ağrıspor, şampiyonluk mücadelesi verse de iç ve dış dinamiklere tamamen hakim olmadığı için tecrübesiz olmanın azizliğine uğruyor ve Şampiyonluk yarışında Mardin47sporun gerisinde kalıyor. Başkan Mehmet Yıldırım daha da hırslanıyor ve sezonu erken açıp transferlerini yapmaya başlıyor. Ağrıspor 2017-2018 sezonunu açık ara lider bitirip play offlara kalmaya hak kazanıyor. Şehrin her tarafı bayram yerine dönüyor. Herkes dört gözle play offlar'ı bekliyor. Play off maçları için tüm şehir seferber olup tribünlere gitse de ilk maçta Adıyamanspora ikinci maçta Hopaspor yeniliyor takımları ve çoşku ile başlayan her şey hayalkırıklığıyla bitiyor.

Benimle Misiniz?

O sıralar tüm şehirde umutsuzluk havası hakimken Başkan Yıldırım'dan Bi açıklama geliyor. Başkan diyor ki: Benimle misiniz? Bu hikaye henüz bitmedi, Benim pes etmeye niyetim yok. Başkanın bu açıklamasını gören taraflar da canlanıyor. Ve onlar da başkanın hırsına inanmaya başlıyorlar. 2018-2019 Sezonu gelip çattığında artık 1. Grup çok zor hale geliyor. Mardin BB ve Siirtspor da çok iyi takımlar kurmuş aynı zamanda bürokrasinin de büyük desteğini alarak şampiyonluğa kitlenmişlerdi. Büyük rekabet içinde geçen ligde, Özellikle Siirt ve Mardin Valisi de yönettikleri şehrin takımlarını sahiplenerek iyice işin içine girdiler. Mehmet Yıldırım, birçok noktada yalnız olsa da keskin zekasını kullanıp iç ve dış dinamikleri de kontrol altına alarak her şeye rağmen takımını 1.grupta şampiyon yapmıştı. Sıra play offlardaydı, ilk maçta M. Yeşilyurt maçında iyi futbol oynamalarına rağmen kaybetmişlerdi. Şehri panik havası sarmıştı. Acaba yine aynı senaryo mu olacak diye? Ağrı spor İkinci maçta Akşehirspor'u 1-0 yeniyor ve 19 yıllık hasret sona ermişti. Ağrıspor artık profesyonel liglerdeydi. Şehrin bahsettiği Kahraman artık Mehmet Yıldırım olmuştu.

İşte o Efsane Kadro:

Teknik Direktör: Seyithan Özdaş

Futbolcular: Necdet Şahin, Celal Geyik, Seyit Gazanfer, Mehmet Ali Yücel, Ayberk Tuncer, Hakan Çakın, İbrahim Akyüz, Rıdvan Kaval, Veysel Kılıç, İsmail Kone, Emrah Turan, Barış Kılıç, Oğuzhan Yıldırım, Vedat Aydın, Sedat Yalvaç, Eren Abadaç, Vahit Çiftçi