Corona Virüsü belirtileri nedir?

Corona Virüsü belirtileri nedir?

Corona Virüsü Çin'in Wuhan eyaletinden yayılıp öncelikle Çin'i ve sonrasında tüm dünyayı tehdit eden bir hale dönüştü. Vahşi hayvanların satışının ve tüketilmesinin engellendiği Çin'de hastalığın çeşitli vahşi hayvanların yenmesi ile ortaya çıktı iddia edildi. İşte, corona virüsü ile ilgili gelişmeler.
Bu hayvanlar yarasa ve pangolin olarak öne çıktı. En yakın sınır komşularımızdan biri olan İran'da güncel verilere göre 61 vaka sayısı görülürken, bunlardan 16'sı hayatını kaybetti.
Peki Corona Virisü'nden nasıl korunulur, en etkili korunma yöntemleri nelerdir?
Dünya Sağlık Örgütü, insanların şu an için belirli bir tedavisi veya aşısı olmayan virüse maruz kalmaktan ve bulaşmasını azaltmak için basit önlemler almasını öneriyor. Birleşmiş Milletler virüsten korunmak için insanlara şu önerilerde bulunuyor.

-Ellerinizi sık sık alkol bazlı bezle silin veya ılık su ve sabunla yıkayın.

-Hapşırırken veya öksürürken ağzınızı ve burnunuzu kapatın. -Ateşi olan veya öksüren bir kişiyle yakın temastan kaçının.

-Ateşiniz, öksürüğünüz varsa ve nefes almakta zorluk çekiyorsanız hemen bir sağlık merkezine görünün ve seyahat ettiyseniz bu bilgileri de paylaşın. -Çiğ ve az pişmiş hayvansal besinlerden kaçının.