Toprak Utandı Sen Utanmadın

Toprak Utandı Sen Utanmadın

TOPRAK UTANDI SEN UTANMADIN

Toprak utandı gencecik fidanları bağrına bastı diye, sen utanmadın. Kuşlar utandı özğürlüğe kanat çırparken uçan insan parçalarına şahit odu diye, sen utanmadın. Ağaçlar utandı yaprakları ile toprak yerine insan bedenlerini örttü diye, sen utanmadın. Gül utandı rengim kırmızı diye, sen utanmadın. Barışın sembolu güvercin utandı kanatlarına kan bulaştı diye, birtek sen utanmadın.

Barışseverler tarafından tertiplenmişti Ankara'daki barış ve kardeşlik mitingi, ülkenin dörtbir yanından gelmişti insanlar tek amaçları barışı haykırmaktı. Barış talepleri yüzlercesinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan iki bomba ile karşılık buldu.

Ankara'da patlatılan bomba insanaların kardeşliğine atılan bombadır. İnsanların barış ve kardeşliğine atılan bu bombalar onarılmaz tafrifatlar yaratmıştır. Barıştan ve kardeşlikten dem vuran Hükümet daha olayın tazeliği ve vehametini tam anlamadan HDP ile görüşmeyeceğini beyan ederek kardeşlik söylemlerinin ne denli inandırıcı olduğunu gösterdi. Daha dün Mekkede Yaşanan Hac faciasında 'siz bu hac organizasyonunu işini yapamıyorsunuz organizasyonu bize verin sorun yaşanmayacak' diyen zihniyet Ülkenin kalbinde atılan bombalarda söyleyecek bir sözünüz yokmudur. Canilerin elini kolunu sallayrarak vücutlarına bağladıkları bombaları masum insanların ortasında patlatırken nerdeydiniz. Neden yeterli önlemleri almadınız. Ülkenin istibarat teşkilatı ne iş yapıyordu.

Ankara hastaneler bölgesinde meydana gelen olayda ambulanstan önce tomaların gelmesinde Sağlık bakanlığının kusuru yokmudur. Olay yerine gelen Polisin halka saldırması gaz sıkmasında kusur kimindir.

İstifa etme erdemini bile göstermeyen Başbakan, Sağlık Bakanı ve İçişleri bakanı ile birlikte Mit müsteşarı yaşanan faciada mutlak sorumludurlar. HDP ile görüşmeyeceğni söyleyerek ötekileştirmeye devam eden bir başbakan yönetimi ile bu ülkeye barış gelmeyecektir. Öldürülen insanların profillerine baktığınızda HDP ye daha yakın insanlar olmasına rağmen HDP nin suçlanması akıl tutulmasıdır.

Ülke yönetiminin mafyaya teslim olduğu, Rize'de yapılan miting ve mitingdeki 'OLUK OLUK KANLARINI AKITACAĞIZ' söylemi ile ortaya çıkmıştır. Hakkında soruşturma açılmayan bu söylemin sahipleri ve kanseverler malesefki amaçlarına ulaşmışlardır.

Ankara sıhhıye meydanı şarkıda söylendiği gibi kanlı meydan, ok çıkmış birkez yaydan, teker teker olsakda candan Yinede barışı haykıracağız dörtbir yandan.

Ankara Garı, Sıhhıye meydanı, Anafartalar, kuşlar,ağaçlar,gökyüzü ve yeryüzü şahittir. Barış talebi birkez daha bomba ile karşılık bulmuştur. Şimdi buldunuzmu kim utanmamış.


 

Av.Çesim Yalçın

Av.Çesim Yalçın2

Bir çocuğun yüreğine dokunabilmek Bugün karşıma oturttum beni ve sorguladım kendimi yada benden içerdekini, bir çocuğun yüreğime dokunabildin mi?. Sevebildin mi? seni sevmesini beklemeden. Yada silebi ...

Bre Ahmaklar

Bre Ahmaklar

Toprak Utandı Sen Utanmadın

Toprak Utandı Sen Utanmadın