YAVUZ TİMUR: ‘’SAĞLIKLI OLMAYAN BİLGİLER KİRALARI YÜKSELTİYOR’’

YAVUZ TİMUR: ‘’SAĞLIKLI OLMAYAN BİLGİLER KİRALARI YÜKSELTİYOR’’

İstanbul Beşiktaş’ta yer alan Yavuz Emlak’ın sahibi Yavuz Timur ile yükselen kira fiyatlarını konuştuk. Timur yaptığı açıklama da bilgi kirliliğinin kiralara olumsuz yansıdığından bahsederek, yeni çıkacak olan yasaları desteklediğini belirtti.

Beşiktaş’ın Mısırlı Bahçe sokağında 25 yıldır Emlakçılık yapan Yavuz Emlak sahibi Ağrılı hemşerimiz Yavuz Timur ile bir araya geldik. Yükselen kira fiyatları, yeni çıkarılacak yasa ve emlak sektörü hakkında kendisinden bilgi aldık. 1985 yılında Ağrı’dan İstanbul’a geldiğini anlatan Timur, ‘’Geldiğim de abimlerin yanında kalmaya başladım. Eğitimimi burada sürdürdüm. Ardından esnaf olarak ticarete atıldım. 1996 yılında Beşiktaş Mısırlı Bahçe sokakta emlakçımızı açtık. Beşiktaş’ta insanların kalbinde güzel bir yer edindik. Güvenlerini kazandık. Şu an bize gelen vatandaşların kiraya verilecek ya da satılacak yerlerinin takibini yapıyoruz. Her detayıyla ilgileniyoruz. Kiralarının zamanında ödenmesinden, elektrik, su, aidatların durumunu. Ayrıca ev sahibi insanların dairelerine yaptıracağı tadilata kadar onlara yardımcı oluyoruz. Bütçelerine uygun hesaplamaları yaparak, en uygun masrafla işlerini hallediyoruz’’ dedi.

‘’KİRACILAR ZOR DURUMDA’’

İşe ilk başladığımız zamanlar kira ve faizler yüksekti ama alım gücü iyi durumdaydı. Şuandaysa piyasa şartlarına orantılı olarak kira fiyatları çok yükseldi. Üzülerek söylüyorum ki Beşiktaş’ta en düşük kira fiyatı 5 bin liradan başlıyor. Bizler elimizden geldiğince beyanlarımızı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, Emlakçılar Odası’na ve basına görüşlerimizi iletiyoruz. Kiraların yüksek olması birçok vatandaşımızı olumsuz olarak etkiliyor. Yeni bir yasa çalışması yapılıyor. Umarım yürürlüğe girdiği zaman kiracı dostlarımız daha rahat edecektir. Kiraların yükselmesinde sağlıklı olmayan bilgilerde yer alıyor. Seninki bu kadar fiyat ediyorsa, benimki bu kadar eder diyerek kira artışı yapıyorlar. Özellikle internet üzerinden verilen ilanlar bunu tetikliyor. Bunlar hiç gerçekçi değil’’ diye konuştu.

‘’AVRUPA MODELİNİ DESTEKLİYORUM’’

-Kiraya verilecek yerin metrekaresi, oda sayısı, bulunduğu bölge gibi kriterlerin puanlanarak kira bedelinin belirleneceği Avrupa modelinin ülkemizde uygulanması hakkında düşünceleriniz nedir?

‘’Geçmişten beri bu model üzerine bir çalışma vardı. Bizde görüşlerimizi hep beyan ediyorduk. Çok güzel bir sistem. Bir sokağın metrekare bazı fiyatı alınarak o dairenin konumu, özelliklerine göre kirası belirleniyor. Bu standartlar başarılı bir şekilde uygulanırsa olumlu olarak görüyorum.’’

‘’EĞİTİME DESTEK VERMEK BENİ MUTLU EDİYOR’’

‘’Emlakçılık dışında 2009 yılında birkaç tane öğrenci yurdu açarak hizmet vermeye başladık. Çok güzel bir olay. Öğretmen arkadaşlarımız hep anlatırdı işte öğrencisi büyümüş bir yerlere gelmiş, duygulanırdık. Hep gıpta ederek dinlerdim. Şimdi aynısını ben yaşıyorum. Yurdumda kalmış ya da burs verdiğimiz öğrencilerle bazen gittiğimiz bir devlet dairesinde karşılaşıyoruz. Dolayısıyla çok güzel bir duygu.  Son olarak Ağrılı hemşerilerimizi çok seviyoruz. Ağrılı büyüklerimizden ellerinden öper, küçüklerimize sevgi, saygılarımızı iletiyoruz. Güzel başarılar elde etmelerini diliyorum. Bizler yaptık, sıra onlarda’’ dedi.

YAVUZ TİMUR: ‘’SAĞLIKLI OLMAYAN BİLGİLER KİRALARI YÜKSELTİYOR’’
YAVUZ TİMUR: ‘’SAĞLIKLI OLMAYAN BİLGİLER KİRALARI YÜKSELTİYOR’’