DOĞUBAYAZIT DR. REŞAT

DOĞUBAYAZIT DR. REŞAT

Doğubayazıt Dr. Reşat Erden Anadolu Lisesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kariyer Günleri (meslek tanıtımı) etkinliği Boran Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 

Farklı meslek gruplarından seçkin katılımcıların katıldığı etkinlik , meslek sahiplerinin tanıtılması ile başlayıp ; yine katılımcıların üniversite giriş sınavından iş hayatına kadar mesleklerine yönelik detaylı bilgilendirme yapmasıyla sürdü.

 

Programın son kısmı ise üniversite giriş sınavına hazırlanan öğrenciler ile meslek sahibi katılımcılar arasında soru cevap şeklinde gerçekleşti.

Katılımcıların Doğubayazıt ağır ceza hakimi Ömer Karagöl, Antrenör ve eski profesyonel futbolcu İshak Özbey, Avukat Cemal Ersü, Ebe-Hemşire Asiye Abuşka, Diş Hekimi Murat Özler, Anaokul öğretmeni Özlem Tuğba Özdemir , Polis memuru Serdar Şimşek ve Okul Müdürü olduğu etkinliğe okul öğrenci ve öğretmenleri, veliler ve yerel basın mensupları katıldı.

 

Okul Müdür Yardımcısı Ahmet Demirhan tarafından organize edilen etkinlik Rehber Öğretmenler Ali Rıza Polat ve Emrah Çelik tarafından sunuldu. Veliler ve öğrenciler tarafından oldukça faydalı bulunan etkinlik üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere meslek grubu temsilcileri ile direkt olarak iletişime geçme ve bilgi edinme imkanı sağladı.

 

Etkinliğin sürprizi ise eski futbolcu İshak Özbey’in öğrenciler için getirdiği atkı ve futbolculuğu döneminde giydiği formayı çekilişle öğrencilere dağıtması oldu.

Etkinlik sonunda veliler ve öğrenciler örnek bir aktiviteye imza atan okul yönetimine ve katılımcılara teşekkürlerini sundular.

 

Haber: Halkın sesi-Cevat Güner

 

 

DOĞUBAYAZIT DR. REŞAT