KOCAELİ DİLOVASI BELEDİYE BAŞKANI HAMZA ŞAYİR : “HER HİZMETİMİZ DİLOVASI’NA YAKIŞIR OLACAK”

KOCAELİ DİLOVASI BELEDİYE BAŞKANI HAMZA ŞAYİR : “HER HİZMETİMİZ DİLOVASI’NA YAKIŞIR OLACAK”

KOCAELİ DİLOVASI BELEDİYE BAŞKANI HAMZA ŞAYİR : “HER HİZMETİMİZ DİLOVASI’NA YAKIŞIR OLACAK”


31 Mart yerel seçimlerinde Dilovası’nda yaşanan kıran kırana seçimden galip ayrılan Hamza Şayir göreve gelir gelmez projelerini gerçekleştirmeye başladı. Koltuğuna oturmadan vatandaşa koşan Şayir fırsat bulduğu her an vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Halka gerçekleşecek olan proje ve yatırımlardan bahseden yeni başkan fikir alışverişinde bulunmayı da ihmal etmiyor. Hızlıca mahalle ziyaretlerine başlayan Hamza Şayir önceliklerinin şeffaf, hesapverebilir ve ileriye dönük sürdürülebilir bir yönetim tesis etmek olduğunu ifade ediyor. 

HAMZA ŞAYİR : “GÖNÜLLERE DOKUNAN, HALKLA İÇ İÇE OLAN BİR BELEDİYE OLACAĞIZ”
Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ile gerçekleştirdiğimiz söyleşi de merak ettiklerinizi sorduk ve kendisini daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Gönüllere dokunan, halkla iç içe olan bir belediye olacağız diyen Şayir adaylık ve seçim serüvenini anlattı. İnsan odaklı hizmet vurgusu yapan Şayir şunları ekledi:
“Biz odağında insan olan, hizmet ve yatırımları insana yakışan bir belediyecilik sunmak için bu yola çıktık. Diyeceksiniz ki bütün belediyeler aşağı yukarı bunu vaat ediyor, sizin farkınız nedir diye. Bizim farkımız biz bir şey vaat etmiyoruz ve etmedik. Bizim vaatlerimiz yok hedeflerimiz var. Hedef sunduk, hedeflerimizi söyledik. Biz tanımlamalarımızı kendimize böyle yaptık ve bu yolda ilerledik. Bakın seçim beyannamem ile bir çok proje ve hizmet yapacağıma dair bir nevi taahhütte bulundum. Beyanname benim için bir senettir, halka olan borcumdur. Bunun gereği olarak tüm hedeflerimi gerçekleştirmek durumundayım. Bu yüzden Dilovası’nda yaşayan her vatandaşın gönlüne dokunacağız. Oy versin yada vermesin ben bunu yapmak zorundayım çünkü istisnasız hepsi benim hemşerim, dostum, komşumdur. 30 yıldır Dilovası’ndayım dile kolay. Herkes yaşadığı yeri güzelleştirmek için ister ben de bu mantıkla yaşadığım yer güzel olsun istiyorum ve Dilovası’na yakışan hizmetler sunacağız.”
“ŞEFFAFLIK VE HESAPVEREBİLİRLİK OLMAZSA OLMAZIMIZ”
Bir belediyenin iyi yönetilmesi, kaynaklarının doğru kullanılması, kullanılan kaynakların hedefler bazında gerçekleşmesinin takibi  halk için önemli süreçlerdir. Vatandaşın size güvenmesi gerekir. Bu güvenin sağlanması için iki temel ilke vardır. Bunlardan birisi şeffaflık yani sizi buralara taşıyan vatandaşların bahsettiğim tüm bu süreçleri görmesi, değerlendirmesi ve hiçbir şüphesinin kalmaması için saydam bir yapıda olmak,  ikincisi ise buna benzer bir şekilde yaptığınız tüm işlerin hesabını açık ve net bir şekilde istisnasız ve eksiksiz olarak sunmamıza yarayacak olan hesapverebilirlik. Biz bu iki temel ilke üzerine bir yönetim kurduk. 


“VİZYONER, GELECEĞE DÖNÜK, KURUMSAL VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR BELEDİYECİLİK İÇİN BEKLENENİ DEĞİL BEKLENENDEN FAZLASINI YAPMAK ZORUNDAYIZ”   


Dilovası toplumsal çeşitliliği bulunan farklı renklerin yer aldığı bir mozaik gibi. Herkesin farklı beklentileri, hayalleri, idealleri var. Biz bunların bilincindeyiz. O yüzden beklediklerinden öte bir belediyecilik anlayışı ile görevimizi yürüteceğiz. İstihdam öncelikli hedeflerimiz arasında, iş olursa aş olur, refah olur. Sosyal belediyecilik ilkemiz var. Belediye tüm gücüyle halkın her daim yanında olacak örneğin. İleriye dönük ve kalıcı hizmetler gerçekleştirilecek. Ve tüm bunlar için ön çalışmalarımızı bu kadar kısa sürede yaptık bile. İnşallah yine kısa zamanda faaliyetlerimizi herkes görecektir. Sözü çok uzatmayı sevmem bekleyin ve farkı görün diyebilirim sadece. Tüm Dilovalı hemşerilerime teşekkür eder, saygılarımı sunarım. 
HABER RAŞİT YILDIRIM ZEKİ ERTOĞAN

KOCAELİ DİLOVASI BELEDİYE BAŞKANI HAMZA ŞAYİR : “HER HİZMETİMİZ DİLOVASI’NA YAKIŞIR OLACAK”