ARKAN GRUPTAN DÜNYADA BİR İLK .

ARKAN GRUPTAN DÜNYADA BİR İLK .

ARKAN GRUPTAN DÜNYADA BİR İLK 
“BAKTERİYEL ENFEKSİYONLARI ERKEN TEŞHİS EDEN BEBEK BEZİ”
İç ve dış piyasada fırtına gibi esen Arkan Grup bu kez dünyada bir ilke imza attı. Arkan Grup’un bebek ürünleri markası Pine, Arkan Grup CEO’su Özcan Arkan ve İstanbul Üniversitesi ile ortak yürütülen çalışma ile bebeklerde enfeksiyonları erken teşhis etme özelliğine sahip dünyanın ilk akıllı bebek bezini üretecek. Enfeksiyona bağlı rahatsızlıkların erken dönemde teşhis edilmesini sağlayacak akıllı bebek bezi Pine Smart bebek bezi özellikle idrar yolu enfeksiyonları konusunda bebeklerin yaşam kalitesini artıracak. Arkan Grup CEO’su endüstri mühendisi Özcan Arkan İstanbul Üniversitesi ile yapılan ortak çalışmanın markalaşma yolunda büyük ve önemli bir adım olduğunu ifade etti. 
ÖZCAN ARKAN “BEBEKLERİN HAYAT KALİTESİNİ ARTIRACAK, CİDDİ SAĞLIK SORUNLARININ ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”
Özcan Arkan Arkan Grup olarak Pine markasıyla bu tip ortak çalışmaların markalaşma yolunda önemli bir adım olduğunu ifade etti. “Prof. Dr. Zeynep Banu Güngör ve Sayın Prof. Dr. Özlem Balcı Ekmekçi ile 2 yıl önce görüştüğümüzde idrar yolu enfeksiyonlarının teşhisi konusunda zorluklar bulunduğunu ve geç tedavi sebebiyle böbrek yetmezliğine kadar gittiğini ifade ettiler. Ve Pine ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ortak çalışma yürüterek hedefimize ulaştık. Erken teşhis ile anne ve çocukların hayat kalitesini artıracak böyle bir projeye imza atmanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Hem sağlık hem de markalaşma yolunda bu tip ortak çalışmalar oldukça önemli” dedi.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Banu Güngör tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada “1,5 yıldır zorlu ve hummalı çalışmalar sonucunda bu noktaya geldik. Elbette ümitsizliğe kapıldığımız, yapamayacağımızı düşündüğümüz dönemler atlattık fakat sonuç olarak başardık ve seri üretim noktasına geldik. Bir anne olarak Pine Smart Bebek Bezi’nin annelere büyük ölçüde faydasının dokunacağını biliyorum ve tüm annelere, çocuklara ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Balcı Ekmekçi ise özverili çalışma ve işbirliği sonucunda ortaya böyle faydalı bir ürünün çıkmasından dolayı duyduğu mutluluğu ve heyecanı dile getirerek, kendisinin de anne olduğunu, bu yüzden erken teşhis ve tedaviye hızlı geçişin önemini çok iyi bildiği için, Pine Smart Bebek Bezi’nin tüm anneleri çok mutlu edeceğini ifade etti. 

RAŞİT YILDIRIM ZEKİ ERDOĞAN 

ARKAN GRUPTAN DÜNYADA BİR İLK .