SIFIRDAN ZİRVEYE ROMANA KONU BİR HAYAT HİKAYESİ : SEDRETTİN ÖZKAN.

SIFIRDAN ZİRVEYE ROMANA KONU BİR HAYAT HİKAYESİ : SEDRETTİN ÖZKAN.

SIFIRDAN ZİRVEYE ROMANA KONU BİR HAYAT HİKAYESİ : SEDRETTİN ÖZKAN


Böyle bir gurbet türküsüyle çıktı Ağrı’dan. Çalıştı, didindi, el emeği alın teri ta yükseldi en tepeye. Ama yüreği hala o şehirden ilk çıkan gencin yüreği. İstanbul Sancaktepe’de bulunan Ağrı ili Eleşkirt ilçesi Bölükbaşı Köyü Derneği Başkanı aynı zamanda Özkan İnşaatın Sahibi Sedreddin Özkan ile küçük bir söyleşi gerçekleştirdik. Hemşeri canlısı, sevecen bir insan olarak çok güzel karşıladı. Hayat hikayesini anlatan Özkan, “Ağrı’dan geldik, sırtımda bir ceketimden başkası yoktu. Çalıştık, durmadık. Bir yerlere ulaştık. Ama hiç unutmam. İnşaatlara çalışmaya giderken küçük bir arabam olsun da eşyalarımı koyayım öyle gidip geleyim diye hayal kurardım. Fakirlikti, yoktu. Ama şimdi onca emeğimin karşılığında Allah bugün bana fazlasını verdi. Şimdi ben de elimden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyorum. Hemşerilerimde heleki gençlerimizde yıllar önce ki halimi görüyorum. Daha çok çalışıyorum. Bizim de vazifemiz çalışmakmış meğer. Bunca yıl kendime çalıştım artık hemşerilerim için çalışıyorum. Helali hoş olsun” diyerek romana konu bir özetle bizi uzaklara götürdü. 

ÖZKAN İNŞAAT OLARAK ÖNEMLİ PROJELERE HAYAT VERDİK


Özkan İnşaatı kurarak bir çok projeye imza atan hemşerimiz Sedreddin Özkan, Sancaktepe, Çekmeköy merkezli olmak üzere bir çok noktada inşaat projesi yürütüyor. Dürüstlük ve güven odaklı hizmet verdiklerini ifade eden Özkan Başarsının sırlarını böyle açıklıyor. Özkan “Başarının gelmesi için hele ki ticaretle uğraşıyorsanız önce dürüstlük ve güven olacak zaten dürüst olan insanın malı kaliteli yaptığı iş güzel olur. Kaliteli iş ve hizmet sunarsanız güven kazanırsınız. Biz de bu ilkelerimizden vazgeçmeyerek, gerekirse bir işten kar etmemek pahasına çalışmalar gerçekleştiriyoruz.” Dedi. 

DERNEK FAALİYETLERİ ÖNEMLİ


Aynı zamanda Eleşkirt Bölükbaşı Köyü Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanlığını da yürüten hemşerimiz derneklerinin aktif olarak çalıştığını en önemli icraatlerinin bir tanesinin de henüz bir çok derneğin sahip olamadığı bir dernek yeri aldıklarını ifade etti. Özkan : Dernek ve dernekçilik toplumumuzun önemli bir güç merkezi. Birlik, beraberlik ve dayanışma maksadıyla oluşturulan bir platform olan dernek özveri, çaba ve ekip ruhu istiyor. Yani bireysel olarak, bir yada iki kişinin çalışmasıyla ayakta durmaz, faal olmaz. Biz derneğimizde el birliğiyle çalışıyoruz. Dernek yeri aldık. Bir çok sosyo kültürel ve ekonomik faaliyet içerisinde hemşerilerimize destek oluyoruz. Hayat hikayemde bahsetiğim konu aslında bu işlere neden bu kadar ağırlık verdiğimle alakalıdır. Ben buralara geldiğimde bir başımaydım. Hemşerilerim geldiğinde zorlanmasın. Uyum sağlasınlar, bir desteğe yardıma ihtiyaçları olduğunda yanlarında arkalarında birileri dursun diye çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz.” Dedi. 

Dağda dolaşırken yakma kandili,
Fersiz gözlerimi dağlama gurbet!
Ne söylemez, akan suların dili,
Sessizlik içinde çağlama gurbet!

RAŞİT YILDIRIM ZEKİ ERTOĞAN 

SIFIRDAN ZİRVEYE ROMANA KONU BİR HAYAT HİKAYESİ : SEDRETTİN ÖZKAN.