YASİN YEŞBEK’İN BAŞKANLIĞINDA İSTANBUL SANCAKTEPE’DE KURULAN AŞAĞIKENT DERNEĞİ HAYIRLI OLSUN

YASİN YEŞBEK’İN BAŞKANLIĞINDA İSTANBUL SANCAKTEPE’DE KURULAN AŞAĞIKENT DERNEĞİ HAYIRLI OLSUN

YASİN YEŞBEK’İN BAŞKANLIĞINDA İSTANBUL SANCAKTEPE’DE KURULAN AŞAĞIKENT DERNEĞİ HAYIRLI OLSUN

İstanbul’da yaşayan Ağrılılar bir derneği daha hayata geçirdi.  Açılışı gerçekleşen derneğe yoğun ilgi gösterilirken iş, siyaset ve bürokrasi dünyasından önde gelen isimler hazır bulundu. Samandıra Sancaktepe’de kurulan Ağrı Aşağıkent Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin ilk başkanı Yasin Yeşbek oldu. Derneğin açılış kurdelesini kesen iş adamı Yılmaz Sarıçınar, sivil toplum dünyasının önemli simalarından dernek başkanları Sadık Balkız, Mehmet Uşen, Ebubekir Tanrıkulu, Aşağıkent Köyü Dernek Başkanı  Yasin Yeşbek ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte görkemli açılışa şahitlik ettiler. Çok sayıda Ağrılı’nın katıldığı dernek açılışında birlik beraberlik ve dayanışma adına mesajlar verildi.

BAŞKAN YASİN YEŞBEK “KATILIMDAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ”

Samandıra Sancaktepe’de kurulan Ağrı Aşağıkent Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Yeşbek “ Birlik, beraberlik ve dayanışma maksadıyla ben ve arkadaşlarımın yönetiminde faaliyetlerine başlayan derneğimizin açılışına gösterilen ilgiden dolayı çok mutluyum. Herkese çok teşekkür ederim” dedi.

 

NİHAT ADAN “ART NİYETİ TOPLUMUMUZDAN ÇIKARMALIYIZ”

                Önde gelen sivil toplumcularımızdan tecrübeli dernek başkanı hemşerimiz Nihat Adan birlik beraberliğin art niyet ve bozgunculuk zihniyetini toplumumuzdan çıkarmakla başlayacağına vurgu yaptı. Adan “Ağacın içinde kurt olmadığı müddetçe ağaç çürümez. Dayanışmayı sağlamak için el birliği ile paylaşarak, bir olarak, birlik olarak sağlayabiliriz. Art niyet ve bozgunculuğa mahal vermemeli ideallerimize bunu durdurarak ulaşabiliriz” dedi.

 

ATAŞEHİR AĞRILILAR DERNEK BAŞKANI EBUBEKİR TANRIKULU “DERNEĞİMiZE SAHİP ÇIKALIM”

Çeşitli etkinlerle adından sıkça söz ettiren Ataşehir Ağrılılar Derneği’nin başarılı başkanı Ebubekir Tanrıkulu derneklerimizi sahipsiz bırakmayalım dedi. Tanrıkulu “ Çalışkanlığına ve iyi niyetine inandığımız hemşerilerimiz, kardeşlerimiz tarafından açılan bir dernek daha faaliyete geçti. Bu derneklerimizi sahipsiz bırakmayalım, sahip çıkalım bizim için varlar.” Dedi.

 

SANCAKTEPE AĞRILILAR DERNEĞİ BAŞKANI SADIK BALKIZ “DERNEĞİN ÖNEMİNİ ARTIK KAVRAMALIYIZ”

Sancaktepe Ağrılılar Dernek Başkanı Sadık Balkız derneklerin önemine vurgu çekerken kendi faaliyetlerinden örnekler verdi. Balkız “biz dernek olarak gücümüzün farkındayız, dernekçilik önemli bir kavram. Kültür merkezine temaslarımız sonucunda belediye başkanımızın da katkılarıyla ünlü düşünür ve ilim insanımız Ahmedi Hani’nin adını verdirdik.  Bir sokağa Selahaddin Eyyubi’nin adını verdirdik. Taşlıçay Kültür merkezini inşallah tamamlayacağız. Bu örnekler derneklerin gücünü anlamamız için yeterli bence” dedi.

 

İŞ ADAMI MEHMET ALİ ARSLAN “EGOYU, BEN OLMAYI KENARA BIRAKMALIYIZ”

İş adamı hemşerimiz Mehmet Ali Arslan da yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlik ile ilgili önemli mesaj verdi. Arslan “ Birlik ve beraberlik için yüz tane de bin tane de dernek açsak egomuzu bir kenara bırakmadığımız müddetçe, ben dediğimiz müddetçe, biz dememek için direndiğimiz müddetçe hiçbir şey elde edemeyiz. Bir olmalı, birlik olmalıyız.” Dedi.

 

İŞ VE TOPLUM ADAMI YILMAZ SARIÇINAR “KAPIM HER HEMŞERİME AÇIK” Ağrı kültür Dernekleri Federasyonu Marmara bölge 

Birbirinden önemli projelere imza atan Sarıçınar Yapı’nın sahibi Yılmaz Sarıçınar açılış konuşmasında herkese temas etmeliyiz cümlesine vurgu yaptı. Sarıçınar “ Hepimiz Ağrılıyız, hemşerilerimizle her daim etkileşimde olmalıyız. Her geleni buyur etmeli konuşmalıyız. Birbirimize temas etmezsek, samimi olmazsak, görüşmekten kaçarsak nasıl birlik olabiliriz. Benim kapım açık adresim belli her hemşerim gelebilir. İşte tüm vizyonumuzu bunun üzerine kurarsak aradaki soğukluk kalkar.” Dedi.

 

AĞRI KÜLTÜR DERNEKLERİ FEDERASYONU MARMARA BÖLGEI BAŞKANI MEHMET UŞEN “DERNEKLERİMİZ BİZE GÜÇ VERİYOR”

AĞRI KÜLTÜR DERNEKLERİ FEDERASYONU MARMARA BÖLGE BAŞKANI Mehmet Uşen de söz alarak konuşma yaptı. Tecrübeli sivil toplumcu Uşen “Dernekler bize güç veriyor. Derneklerimizi korumalı, kollamalı, sahip çıkmalı ancak denetlemeli, hesap sormalı, duran bir işlevi varsa bunu çalıştırmak için bunları da göz ardı etmemeliyiz. İlgiyi bırakırsak dernekler birer duvardan ibaret kalır.” Dedi.

YASİN YEŞBEK’İN BAŞKANLIĞINDA İSTANBUL SANCAKTEPE’DE KURULAN AŞAĞIKENT DERNEĞİ HAYIRLI OLSUN