AKSTAR TEKSTİL’İN BAŞARILI HİKÂYELERİ.

AKSTAR TEKSTİL’İN BAŞARILI HİKÂYELERİ.

AKSTAR TEKSTİL’İN BAŞARILI HİKÂYELERİ

 

 Akstar ticari hayatını 1977 yılından bu yana sürdürmektedir. Hudeyda ile Süleyman KARADUMAN kardeşler bir yandan tasillerine devam ederken diğer taraftan öğretmen abilerinin yanında ticarete başladılar.

17 yıldır Doğubeyazıt’a beyaz eşya satıcılığı, Arçelik, Beko gibi markalara sünger satmaya başladılar. 1993 yılında şubeleri Doğubeyazıt’a bırakarak İstanbul’a yerleştiler, İstanbul’ da ki ticari faaliyetleri LALELİ ‘de devam etti. Tekstik ihracat ile başladıkları sektöre bomba gibi girdiler. AKSTAR yanında MEHTAP ile KARADUMAN A.Ş kuruldu.

 

ŞİRKETLER BÜYÜMEYE BAŞLADI

 

  Doğa Turizm kurulduktan sonra Marmaray Oteli satın almalarının ardından turizm hayatına atıldılar. Tekstil de Dünya markası haline geldiler. Afrika, Asya, Avrupa, Balkanlarda ki fuarlarda katılımcı olarak bulundular.

   Bu gün iki oteli açarak zincirlerini genişlettiler, her ay yurtdışına en az iki grup temsilcileri müşterileri ziyaret etmektedir. Bütün zorluklara rağmen şükrederek yollarına devam ettiler, ticari konularda hiçbir anlaşmazlık yaşamadılar.

 

 DOĞDUKLARI BÜYÜKLERİ TOPRAKLARA SELAM

 

 İstanbul’a yaşamalarına rağmen doğdukları memleketi AĞRI’ yı unutmadıklarını belirten KARADUMAN kardeşler her sene DOĞUBEYAZIT ı ziyaret ettiklerini belirttiler. İki otelinin de bütün AĞRI’ lı hemşerilerine açık olduklarını vurguladılar. Geldikleri bu yolu Allah’ın yardımı ile hemşerilerin dualarına borçlu olduklarının altını çizdiler. Son olarak sözlerine şunları eklediler:  ‘‘ hiçbir zaman bu yoldan ayrılmayız, bundan sonraki yaşamlarımız gene fakir, fukara, halk ve hemşerilerimiz için olacaktır. Bizlere mütevazı gazetenizde yer verdiğiniz için AĞRI YAŞAM’ a teşekkürlerimizi sunuyoruz.’’

AKSTAR TEKSTİL’İN BAŞARILI HİKÂYELERİ.