HUKUKU UZMANI AV. RESUL ÖZMEN GENEL TEAMÜLÜN DIŞINDA BİR KARAR

HUKUKU UZMANI AV. RESUL ÖZMEN  GENEL TEAMÜLÜN DIŞINDA BİR KARAR

GENEL TEAMÜLÜN DIŞINDA BİR KARAR
Gayrimenkul hukuku uzmanı Av. Resul Özmen ise, tüketici mahkemesinin kararına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: ‘Mahkemenin kararının kabul görmüşMahkeme, teslim edilmeyen konutta bankayı da sorumlu tuttu
genel teamülün dışına çıkıldığına kuşku yok. Kararı değerlendirirken olayı iyi irdelemek gerekiyor. Tüketici sıfatıyla bağımsız bölümün alındığı proje, yüklenici firmanın banka ile anlaşmalı projesi ise mahkeme kararının haklılığı söz konusu olabilir. Ancak, yükleniciden alınan taşınmaz için bankadan normal yollardan kredi kullanılıyorsa bankanın sorumluluğunun doğmasının mer’i mevzuata göre söz konu olamayacağını belirtmek gerekir.


 


Şüphesiz çok sayıda insanı ilgilendiren bu karar için bir süre daha beklemek gerekiyor. Kullandırılan kredi normal bir tüketici kredisi ise Yargıtay’ın bu kararı bozacağını düşünüyorum. şayet banka ile yüklenicinin iş birliği ile başlatılan bir proje ise, ve yükleniciden o taşınmazın alınmasının ancak, yüklenicinin anlaşmalı olduğu davalı banka üzerinden kredi kullanılması ile mümkün olabiliyor ise mahkeme kararı doğru ve Yargıtay’ın da aynı hassasiyeti göstermesi muhtemel..."

 

 

 

 

 

 

HUKUKU UZMANI AV. RESUL ÖZMEN  GENEL TEAMÜLÜN DIŞINDA BİR KARAR