DİLOVASI HALKI TARAFINDAN SEVİLEN BAŞKAN ALİ TOLTAR

DİLOVASI HALKI TARAFINDAN SEVİLEN BAŞKAN ALİ TOLTAR

DİLOVASI HALKI TARAFINDAN SEVİLEN BAŞKAN ALİ TOLTAR

 

Kocaeli, Dilovası Belediye Başkanı, Ağrı’lı Ali Toltar başarıları ile adından söz ettirmeye devam ediyor. ‘Sürekli yaşanabilir bir Dilovası ve temiz bir çevre’ sloganı ile Dilovası ilçesine başkanlık yapan Toltar, çalışmaları ile gururlandırıyor

 

Ağrı’nın önemli değerlerinden biri olan, Kocaeli’nin Dilovası ilçesi Belediye Başkanı Ali Toltar, proje ve çalışmaları ile adından sıkça söz ettiriyor. Hizmet aşkı ile Dilovası halkına bitmeyen bir enerji ile hizmet eden Toltar, göreve geldiğinden bu yana Dilovası ilçesine kattığı değerlerle gururlandırıyor. 1960 yılında Ağrı’da dünyaya gelen Toltar, İlkokulu Dilovası’nda, Orta ve Lise eğitimini Gebze’de, Yüksek Öğrenimini ise 1997 yılında İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nde tamamladı. Ardından Gebze Yüksek Teknoloji Üniversitesi Çevre Mühendisliği Yüksek Lisans programını tamamladı. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde (GYTE) doktora çalışmalarına sürdüren Toltar, öğrenimine Anadolu İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi öğrencisi olarak da devam etmektedir.

 

BAŞARILI BİR SİYASET ADAMI

 

Başarılı bir siyasetçi olan Toltar, Aktif siyasete 1995 Refah Partisi Gebze İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ile başladı. 2001 Ak Parti Gebze Kurucu İlçe Başkan Yardımcılığı, 2003 Ak Parti Gebze Yerel Yönetimlerden Sorumlu Birim Başkanı ve İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev aldı.2002 Genel Seçimlerinde, Ak Parti Kocaeli 22. Dönem Milletvekili Adayı, 2004 Yerel Seçimlerde Dilovası Belediye Başkan Adayı, 2011 Genel Seçimlerinde Ak Parti Kocaeli 24. Dönem Milletvekili Aday Adayı oldu.

 

HEDEFİ: DAHA TEMİZ BİR DİLOVASI

 

Siyasete başladığı ilk günden bu yana ‘Sürekli yaşanabilir bir Dilovası, temiz bir çevre’ hayaliyle yola çıkan Ali Toltar, insanın kimliğine ve kişiliğine katkıda bulunacak bir şehir oluşturma idealiyle belediyecilikte hizmet anlayışını farklı bir boyuta taşımak istemiş, tüm çalışmalarını bu yönde yapmıştır.Kentsel yenileme, eğitim, bilişim, çevreci ve sosyal belediyecilik gibi birçok alanda ilk ve örnek olacak projelere imza atmak için yola çıkan Toltar, ‘Modern, Çağdaş ve Çevreci bir Dilovası” oluşturma yönünde çalışmalar sürdürmüş, Dilovası’nın sosyal ve coğrafik dokusu üzerine geniş çaplı araştırmalar yapmıştır. Siyasete, tarihe, sanata, teknoloji ve spora ilgi duyuyor. Evli ve 4 çocuk babası olan Toltar, İngilizce biliyor.

DİLOVASI HALKI TARAFINDAN SEVİLEN BAŞKAN ALİ TOLTAR