Tek başına yaşayan Bedevi nine yardım elini bekliyor

Tek başına yaşayan Bedevi nine yardım elini bekliyor

Tek başına yaşayan Bedevi nine yardım elini bekliyor

Doğubayazıt'a tek başına yıkık dökük bir evde yaşam mücadelesi veren ve "Ömrüm fakirlik içinde geçti" diyen Bedevi Çelik (70) adlı yaşlı kadın, en ufak bir yağışta dahi su basan evde yaşamını kışı nasıl çıkaracağını düşünüyor.

 

Kışın kendini iyiden hissettirmesiyle birlikte bölgede çetin geçen koşullar hayatı daha da zorlaştırıyor. Özellikle kimsesiz yurttaşların büyük sıkıntılar çektiği bölgede, ekonomik sıkıntılar ile birlikte çoğu kişinin kış ayları kâbus şeklinde geçiyor.

 

Doğubayazıt'a tek başına yaşam mücadelesi veren 70 yaşındaki Bedevi Çelik, kış aylarının yaklaşması ile birlikte kara kara ne yapacağını düşünüyor.

 

Harabe bir evde kalan ve sağlık sorunları olan Çelik, destek ve duyarlılık çağrısı yaptı. Komşularının yardımı ile ayakta kalmaya çalışan Çelik, sağlık sorunları da yaşadığını dile getirdi. Devlet tarafından kendisine bakıma muhtaç kişilerin kaldığı kurumlarda kalması için teklif yapıldığını söyleyen Çelik, “Ölsem de evimde ölmek istiyorum. Bu yaşıma kadar tek başıma hayat ile mücadele ettim. Eğer öleceksem de kendi harabemde ölmek istiyorum” dedi.

 

‘Ömrüm fakirlik içinde geçti’ Geçimini sağlamak için yapmadığı iş kalmadığını söyleyen, ancak çoğu zaman evinde aç uyumak zorunda kaldığını dile getiren Çelik, “Başkalarının halılarını yıkadım. Yerleri silip süpürdüm. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Kimsem yok. Elden ayaktan da düşmüşüm. Ömrüm fakirlik ve yokluk içinde geçti. Ailemden kimse yoktur.

 

Bana elini uzatacak yardımsever insanları bekliyorum. Kış mevsimi geldi. İçinde kaldığım ev tamamen harabedir. Bir yağmur yağsa bile hepsi evin içine giriyor. İçmek için suyum dışarıdadır. O da kışın donduğu için bazen su bile bulamıyorum. Ne olursunuz birileri bana yardım etsin” dedi. çelik yaşadıklarını şu sözlerle devam ettirdi: ‘3 yıl çadırda kaldım’ “3 yıl boyunca Kaymakamlık tarafından verilen çadırda kaldım. Yaz kış demeden orada kalıyordum. Artık sağlık sorunlarım daha da kötü olduğu için harabe evime taşınmak zorunda kaldım.

 

Ellerim ve ayaklarım soğuktan etkilendiğim için tutamaz hale gelmiş. Geçenlerde evime hırsız girdi. Zaten yıkık olan evi onlar daha da dağıtmışlar. Polislere gittim. Gelip bakıp gittiler. Her seferinde polisler bana ‘Seni huzurevine götürelim’ diyor. Ben kesinlikle huzurevine gitmeyeceğim.

 

Sizin aracılığınızla sesimi duyurmak istiyorum. Kimsesizim, artık elden ayaktan düşmüşüm. Kış geldi ne yapacağımı bilmiyorum. Ne olur bana birileri yardım etsin. Başımı koyabileceğim bir evim olsun.”

 

 

 

 

Tek başına yaşayan Bedevi nine yardım elini bekliyor