ÜMRANİYE AGRİ DER.BAŞKANI ORHAN BAYDAR'LA SÖYLEŞİ

ÜMRANİYE AGRİ DER.BAŞKANI ORHAN BAYDAR'LA SÖYLEŞİ

Ümraniye Der.Başkanı Orhan Baydar'la söyleşi

Ümraniye Ağrılılar  Derneği Başkanı Sayın Orhan Baydar'la ''Emitt AĞRI Standında ziyaretçilerimize ikram edilen ''Halise''ile ilgili söyleşi yaparken, bu arada derneğin diğer aktivitelerinden de haberdar olduk.
4 yıldır İstanbul Emett Fuarı Ağrı Standında,bizleri ziyeret eden tüm misafirlerimize ''HALİSE''ikramımızı dernek olarak tek başımıza sürdürdük,bu yıl Ağrı'lı Dernekler Federasyonuyla birleşerek gelen misafirlerimize ''HALİSE''ikramımızı devam ettiriyoruz
Fuarda genel olarak Ağrı'nın gelenek,görenek,kültürel ve turizm alanında ve damak tadına hitap edecek şekilde  tanıtımlarımızı yapıyoruz.

DERNEKLERİN VARLIĞI

Derneklerin varlığı genel olarak insanların bir biriyle tanışması,kaynaşma,yardımlaşma ve kültür alış verişi yapmamızı sağlıyor.
İstanbul bir metropol,büyükşehirde yaşamın binbir türlü zorluğu ve problemleri var.
Ümraniyede yaşayan 20 e yakın Ağrılı hemşehrilerimiz var, bunlar birbirinden habersiz burada yaşamlarını sürdürüyorlar ve büyükşehirde yaşamaktan kaynaklanan bir çok sorunları oluyor.
Biraraya  geldiğimiz zaman bu sorunlarımızı  aramızda paylaşıyor ve çözüm arayışları üzerinde paylaşımlar yapıyoruz.
Çeşitli aktivitelerimizi de;yine hep birlikte paylaşıyoruz,düğün olsun yada piknik,spor birlikte yapıldığında hem güzel bir kaynaşma hem daha bir coşkuya sahip oluyor.

İHTİYAC SAHİPLERİ UNUTULMUYOR

İhtiyac sahiplarinide unutmuyoruz tabi ki,her RAMAZAN ayında,bir ay boyunca ihtiyac sahiplari tespit ediliyor ve yardımlarımız ulaştırılıyor.
Ayrıca Ramazan ayında Ümraniye de her akşam RAMAZAN şenlikleri düzenleyerek,hem eğlenceyapmış oluyoruz hemde  Ağrı'nın tanıtımı için büyük bir fırsat,yani Ağrı'dan belki mesafe olarak uzak olabiliriz ama memleketimiz hep yüreğimizde.
Unutmadan şunu da belirtmek isterim,derneğimizin kadın kolları  kendi aralarında farklı aktiviteler düzenliyorlar ve çeşitli el işleri eğitimleride vererek boş vakitleri değerlendirme açısından güzel bir yaklaşım oluyor.Bundan istifade eden  çok fazla ev hanımımız bu tür aktivitelerden çok memnunlar;diyerek sözlerini tamamladı Ümraniye Ağrılılar  Derneği Başkanı Sayın Orhan Baydar...Kendilerine bu değerli bilgiler ve sağladıkları katkılardan dolayı teşekkürlerimizi sunarız. 

ÜMRANİYE AGRİ DER.BAŞKANI ORHAN BAYDAR'LA SÖYLEŞİ