Diyarbakırdaki terör saldırısı

Diyarbakırdaki terör saldırısı

"Diyarbakırdaki terör saldırısı"

 
 

AĞRI (AA) Ağrıda HDP ve DBP il örgütleri, Diyarbakırdaki terör saldırısı sonucunda Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçinin öldürülmesini protesto etti.

HDP ve DBP il örgütü üyeleri, Diyarbakır Baro Başkanı Elçinin öldürülmesini protesto için Türk Telekom binası önünde toplandı.

HDP üyesi Ayhan Yılmaz, grup adına yaptığı açıklamada, Elçinin Diyarbakırdaki yaptığı bir basın açıklaması sonrasında başına isabet eden bir kurşunla katledildiğini ifade etti.

Elçinin katline ilişkin suçluların ve azmettirici gücün hemen ortaya çıkarılarak yargılanmasını talep ettiklerini dile getiren Yılmaz, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçiye Allahtan rahmet diliyoruz. Halkımızın başı sağolsun dedi.

Protestoya katılan HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir de Elçinin öldürülmesinden dolayı tarifi imkansız bir acı yaşadıklarını söyledi. 

Elçinin planlanmış bir suikast sonucu öldürüldüğünü savunan Taşdemir, Bizler katilin kim olduğunu biliyoruz. 40 yıldır aynı acıları yaşıyoruz. Tahir Elçi, onurluca barışı, demokrasiyi ve hakikati savunduğu için katledildi. Tahir Elçiye Allahtan rahmet diliyorum ifadelerini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. 

Diyarbakırdaki terör saldırısı