OSMAN DİNÇER ile söyleşi

OSMAN DİNÇER ile söyleşi

OSMAN DİNÇER ile söyleşi

Ağrı doğubeyazıt 1975 doğumlu Osman DİNÇER, Doğubeyazıt İncesu köyündendir. Doğubeyazıt İncesu Dernek Başkanlığı yapmaktadır, aynı zamanda Ağrı dernekler federasyonu başkan yardımcısıdır.

Derneğin Kuruluşu

2008 yılından beri derneğimiz faaliyet göstermektedir. Ağrı Dernekler Federasyonumuz Gaziosmanpaşa, Karadeniz Mahallesi’nde bulunmaktadır.  İncesu Derneği ve Ağrı Dernekler Federasyonu aynı yerde faaliyet göstermektedir.

Federasyonumuz Hakkında

2009 dan beri federasyon yönetiminin içindeyim, federasyon kuruluşunda çok sıkıntılar çektik, yerin alımından dolayı. Federasyon yerinin alımı sadece yönetimin uğraşları ile oldu, çok Ağrı’lı iş adamlarımıza başvurduk, hergangi bir yardım alınamadı. Federasyon için burada bir buçuk trilyonluk yer alındı, aynı zamanda İncesu derneğinin yer alımında da bulunduk.

Dernek Başkanlarına

Dernek başkanlarımızın herhangi bir siyasi partiye üye olması gerekmiyor, dernekleri parti sistemi gibi çalışması lazım. Federasyon, il, ilçe, mahalle dernekleri bile olması lazım, kendi insanlarımızı bir araya toplamamız lazım, bazı insanlar köy derneklerine karşıdır. Açıkca dernekler parti sistemi gibi çalışmalıdır.

Çanta Derneklere Dikkat

Bazı dernekler içinde ‘’çanta dernekler’’ dediğimiz dernekler var bunlar kendilerine çeki düzen vermeli. Vatandaş piyasada geziyor, onlara da bir önlem alınması gerekiyor, dernek başkanları bunu önlemesi lazım.

Esnaf ve iş adamlarımıza çağrımız: ‘‘ Dernek ve Federasyonlara sahip çıkalım, kulaktan duyma laflara dikkat edelim, yerlerine gidip kendi gözleriyle görmeleri lazım, tüm dernek faaliyetlerini takip etmek gerekiyor, aksi takdirde bu bütün dernek federasyonlara zarar vermektedir.

Federasyonun alımı ile ilgili büyük emek geçen yönetimde bulunan arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz, başta eski federasyon başkanımız Mehmet Bayram’ın çok büyük emeği geçmiştir, bunlar eski yönetimde bulunan Mehmet Bayram, Hasan Turan, Orhan Kösem, şu anki federasyon başkanımız Nesim Aslan bunların dernek alımında çok büyük emekleri var, sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ağrı’ya büyük bir yer kazandırdılar. 

OSMAN DİNÇER ile söyleşi