AĞRI KÜLTÜR DERNEKLERİ FEDERASYONU BAŞKANI NURİ AYDEMİR İLE.

AĞRI KÜLTÜR DERNEKLERİ FEDERASYONU BAŞKANI NURİ AYDEMİR  İLE.

AĞRI KÜLTÜR DERNEKLERİ FEDERASYONU BAŞKANI NURİ AYDEMİR  İLE.

İstanbul Maltepe Sahilindeki Fuar alanında her hafta bir ilin tanıtımı yapılıyor. 28 Mart- 4 Nisan günleri arasında Ağrı İlimizin tanıtımı yapıldı. Bir çok il için çok sıradan bir etkinlik olmasına rağmen Ağrılılar için bir ilke sahne olan Ağrı Tanıtım Günleri yoğun bir törenle açıldı. Açılışına ünlü sanatçı Dilber Ay'ın katıldığı fuarda Her gün   Bir Ağrılı sanatçı sahne alarak türkülerini seslendirdiler.

Özellikle İstanbul Anadolu yakası ,kocaeli Dilovası ve çevre illerden STK lar ve Ağrılı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tanıtım günlerinde Ağrı Valiliği ve Belediyelerinin olmayışı dikkat çekti. Bu büyük organizasyonda Kültür ve Turizm müdürlüğünün olmayışı büyük bir eksiklik olarak göze çarptı.

 

Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Nuri Aydemir  ile  yaptığımız röportajda, valiliğin Davet edilip edilmediğini sorduk Bizzat kendisinin davet ettiğini Ve sayın Vali Musa Işın beyin İl kültür müdürlüğünü görevlendirdiğini sonrasında ise belediye Kültür Müdürlüğünü Göndereceğini söylediğini ancak katılımın neden gerçekleşmediğini anlamadığını söyledi.

Aydemir bir çok il için geleneksel bir duruma gelen tanıtım günleri malesef biz  Ağrılılar tarafından  ilk defa gerçekleştirildi; Daha önce hemşerilerimizin yoğun isteği üzerine 2015 yılı Nisan ayında ankarada Akm de (Atatürk kültür merkezi) yapmayı planladığımız tanıtım günleri Ağrı Valisinin değişmesi nedeniyle askıya alınmış bizlerde Sayın Seyit Ateşin katkılarıyla Gaziosmanpaşa Belediyesinin bize tahsis ettiği sevgi yolunda organizasyonumuzu yapmak zorunda kalmıştık.

 

Bundan sonraki süreçte inşallah daha geniş katılımlı sivil toplum kuruluşlarıyla Ve daha organize bir şekilde Ağrımızın tanıtımını yapmaya devam edeceğiz.

Bu vesile ile katkılarından Dolayı Başta Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu Marmara Bölge Temsilcimiz Sayın Mehmet Uşen ve Federasyon yönetim kuruluna, isimlerini tek tek sayamayacağım bütün Ağrılı STK ve değerli yönetimlerine, maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen Belediye Başkanları ve politikacılarımıza tarafsız Ve ilkeli haber yapan siz değerli basın mensuplarına, değerli sanatçılarımıza ve Ağrı ilimize sahip çıkarak İstanbul Maltepe'de yaptığımız bu etkinlikte bizi yalnız bırakmayan hemşerilerimize ve dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz .’’ dedi.

AĞRI KÜLTÜR DERNEKLERİ FEDERASYONU BAŞKANI NURİ AYDEMİR  İLE.