YILMAZ BAYDAR’DEN HELİSE İKRAM EDEREK HAYIR DEDİ…

YILMAZ BAYDAR’DEN  HELİSE İKRAM EDEREK HAYIR  DEDİ…

YILMAZ BAYDAR’DEN  HELİSE İKRAM EDEREK HAYIR  DEDİ…

Sultanbeyli  Ağrı ili Yukarı Dürmeli Köyü Avşarlar Derneği bir arada  gelen TBMM Başkanvekili Hamzaçebi katıldı. Helise'nin ikram edildiği toplantıda 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan vekili ve CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP üyesi Yılmaz Baydar ve Ağrı ili Yukarı Dürmeli Köyü Avşarlar Derneği'nin düzenlediği yöresel kahvaltıya katıldı. Sultanbeyli'de yapılan referandum gündemli toplantıya Ağrı ili Yukarı Dürmeli Köyü Avşarlar Derneği Başkanı Abdullah Avşar, Başkan Yardımcısı Cengiz Avşar, iş adamı kasım Avşar İstanbul anadolu yakası Ağrılılar DER BAŞKAN Turan TİMUR Diyadin Derneği Başkanı Ali Kaya, Taşlıçay Derneği Başkanı Nesim Tutak, Yılmaz Baydar, Eldem Makina Isı Sistemleri Yönetim Kurulu Başkan Osman Aldemir,  BAZ Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Oğur, Yasinoğulları Yönetim Kurulu Başkanı Erol İnçke,  Kocataş Gençlik Platformu Başkanı Dogan Kaygusuz, Mevlana mahallesi Muhtarı Necmettin Kılıççeken, Bölükbaşı Gençlik Platformu Başkanı Şemsettin, Bölükbaşı Derneği Başkanı Abdullah Aydın, Komik Köyü Derneği Başkanı Ali İdili, Ağrılı Sanatçı Mehmet Aksu, CHP Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Ali Şahin, CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin, 'in  yanı sıra dernek üyeleri, ile çok sayıda Ağrılı katıldı. Ağrının yöresel yemeği olan Helise'nin ikram edildiği toplantıya halk büyük ilgi gösterdi. 

YILMAZ BAYDAR'DAN 'HAYIR' HAYIR DEDİ.

Açılış konuşmasını yapan Yılmaz Baydar, gelecekleri için ülkenin bekası için güçlü bir 'Hayır'ın çıkması gerektiğine dikkat çekti. CHP'nin bölgede Ağrılılarla ikinci buluşması olduğunu hatırlatan Baydar, toplantı serilerini sürdürme amaçlarının olduğunu belirtti. Son 20 günün kaldığına dikkat çeken Baydar hayır mesajı vererek konuşmasını sonlandırdı.

Türkiye'de anayasasız bir döneme girilecek

 

 

Toplantıda söz alan Akif Hamzaçebi'de referandumda evet çıkması halinde Türkiye'de anayasasız bir döneme

girileceğini belirterek 2011 seçimlerinden sonra 4 siyasi partinin birleşerek yapmış olduğu anayasa çalışmasına devam edilmesi gerektiğini vurguladı. Hamzaçebi, "Bu anayasa metni toplumu ayrıştırıyor, bölüyor toplumu gerilim ortamına sürüklüyor bu nedenle bu metin bir toplumsal uzlaşma metni değildir. Anayasalar yapılırken toplum gerilip ikiye bölünmez. Eğer bu anayasa kabul edilirse Türkiye anayasasız bir döneme girmiş olacaktır. Kâğıt üzerinde bir anayasa olabilir ama bütün yetkilerin tek bir adamda toplandığı anayasalara çağdaş demokrasilerde anayasa denmiyor. Ben inanıyorum ki halkımızın sağduyusu buna izin vermeyecektir. Şuan halkımızın önünde en önemli mesele bu topraklar üzerinde barış huzur içerisinde kardeşçe bir arada yaşamak duygusunu güçlü tutmaktır. Bizi birbirimize düşürmeye kalkan böyle bir anayasa değişikliğini ortadan kaldıralım ve 2011'deki 4 siyasi partinin birleşmesiyle yaptığımız anayasa çalışmasını devam ettirelim" şeklinde konuştu.

 

BEŞİKTAŞ İMAR KOMİSYON BAŞKANI ALİ ŞAHİN

Toplantı sonrası gazetemize toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Ali Şahin, toplantıdan memnun olduğunu söyledi. Uzun yıllardan bu yana CHP içerisinde aktif siyaset yapan Şahini bu tür toplantının sıklıkla yapılması gerektiğini ifade ederek, " Bu bölge konum ve nüfus itibariyle gelişmeye müsait bir alan. Bu bağlamda bu tür etkinlikler yaparak insanları ve toplumsal muhalefeti örgütlemek gerekiyor. İnsanların yaşam alanlarından başlayarak toplumsal örgütleme için tam da uygun bir zaman, İlk olarak milletvekillerimizin katılımıyla geçtiğimiz günlerde bir kahvaltı ile başladık böylesi bir sürece. İkinci toplantımızı da bugün gerçekleştirdik. Bölge potansiyel taşıyor. Ayrıca toplantılarımız burayla sınırlı kalmayacak. Ek kısa zamanda diğer ilçelerimizdeki Ağrılılı hemşerilerimizle de bir araya geleceğiz" dedi. Şahin, bölgede Ağrılıların birlikteliğinden memnun kaldığını ifade etti. 

YILMAZ BAYDAR’DEN  HELİSE İKRAM EDEREK HAYIR  DEDİ…