SULMED’ten binlerce kişiyi ilgilendiren toplantı

SULMED’ten binlerce kişiyi ilgilendiren toplantı

SULMED’ten binlerce kişiyi ilgilendiren toplantı

Sultanbeyli Müteahhitler ve Emlakçılar Derneği (SULMED)çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İlçe halkı ve sektöre karşı sosyal sorumluluğunu yerine getirmek için kolları sıvayan SULMED yönetimi, hafta sonu ilçede faaliyet yürüten mimar, haritacı, müetahhit, yapı denetimci ve emlakçıları kahvaltı programında bir araya getirdi.

ŞEHRE DEĞER KATANLAR AYNI MASA ETRAFINDA TOPLANDI

Geçtiğimiz yıl kurulan ve kurumsal alt yapısını tamamlayan SULMED, sektöre katkı sunabilmek için kolları sıvadı. Sultanbeyli’de yaşayan binlerce insanı yakından ilgilendiren imar mevzuatı ve son zamanlarda gerek İBB gerekse Sultanbeyli Belediye meclisinde planlarla ilgili yapılan değişiklikleri konuşmak, çözüm üretmek, yapılan değişikliklerin ilçeye katkısı ve zararlarını müzakere etmek için mimar, müteahhit, haritacı ve yapı denetimcileri bir araya getirdi. Dernek binasında gerçekleştirilen kahvaltı programında, Sultanbeyli’nin imar mevzuatı ve hayal edilen şehrin geleceği masaya yatırıldı.

DEMİR: ‘GELECEK NESLE GÜZEL BİR İLÇE BIRAKMA TOPLANTISI YAPIYORUZ’

SULMED merkezinde gerçekleştirilen kahvaltı programı yaklaşık üç saat sürdü. Mimar, haritacı, yapı denetimci, müteahhit ve emlakçıların yoğun katılım sağladığı kahvaltı programında Sultanbeyli’nin imarı ve geleceği konuşuldu.  Programın açılış konuşmasını yapan SULMED Başkanı Erol Demir; “Sultanbeyli’de yaşayan ve aynı zamanda Sultanbeyli’ye katkı sağlayan mimarlar, haritacılar, müteahhitler, Emlakçılar ve yapı denetimciler olarak bir araya geldik. Bizimle birlikte büyüyen ve bizimle birlikte gelişen Sultanbeyli’yi yarınlara hazırlamak ve çocuklarımıza daha iyi bir Sultanbeyli bırakmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz” dedi.  Sultanbeyli’yi mevcut planlara göre planlayan ve yeni eserler ortaya çıkartan kişileri aynı masa etrafında toplamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Demir: “Gelecek nesile daha güzel bir ilçe bırakabilmek için hepimiz bu toplantıda fikirlerimizi ve çözüm önerilerimizi ortaya koyacağız ve ilçemize katkı sunacağız” ifadelerini kullandı.

SORUNLAR RAPORLANIP YETKİLİLERE SUNULACAK

Başkan Demir’in konuşmasından sonra söz alan mimar, haritacı, müteahhit, yapı denetimci ve emlakçılar, sahada yaşamış oldukları sıkıntıları ve gözlemlemiş oldukları artı değerleri, masa etrafında bulunan diğer katılımcılar ile paylaştı. Söylenen her fikir, öneri ve sıkıntı SULMED sekretaryası tarafından kayıtlara geçti. Katılımcıların büyük çoğunluğu sorun olarak Sultanbeyli’nin İSKİ Havzası sınırları içerisinde kalması söyleminden rahatsız olduğunu ve bundan dolayı geleceğe yönelik ciddi yatırımların yapılmadığı konusunda fikir beyan etti. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen kahvaltı programında ortaya çıkan fikir, öneri ve sıkıntılar tek tek not alındı.  Alınan karar gereği, SULMED ortaya çıkan fikir ve çözüm önerilerini kuracağı bir komisyon ile raporlayıp, ortaya çıkan rapor sonucunu ve çözüm önerilerini yetkililer ile paylaşacak ve sorunlara çözüm üretilmesi istenecek.

SULMED’ten binlerce kişiyi ilgilendiren toplantı