TIPTAKİ AĞRILI GURURUMUZ PROF. DR. YUSUF KALKO

TIPTAKİ AĞRILI GURURUMUZ PROF. DR. YUSUF KALKO

TIPTAKİ AĞRILI GURURUMUZ PROF. DR. YUSUF KALKO

TÜRKİYE'DE İLK AĞRILI CERRAHi PROF. DR. YUSUF KALKO FELÇLİ HASTALARA UMUT OLDU.

Türkiye’nin en önemli kalp cerrahlarından Prof. Dr. Kalko geliştirdiği yeni tekniğini artık İstinye Üniversitesi Hastanesi’ndeki ameliyatlarında kullanacak.

Kalp ve Damar Cerrahisi alanında Türkiye’nin yetiştirdiği önemli uzmanlardan birisi olan Prof. Dr. Yusuf Kalko, bundan böyle İstinye Üniversitesi Hastanesi’nde yeni açılan Damar Sağlığı ve Yaşam Merkezi’nde ameliyatlarını gerçekleştirecek.

 

KONUŞABİLİR, YÜRÜYEBİLİR

 

Düzenlenen  basın toplantısına Sancak Group Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Sancak, Eski Sağlık Bakanlarından Bülent Akarcalı, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, IC İçtaş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen Kasım Bayram Şinasi Ünsal Türkiye haller Komisyon Başkanı Burhan Er  İstanbul Ağrılılar Derneği Başkanı Nihat Adan BAY-DER BAŞKANI AHMET DUMLU, Prof. Dr. Kalko tarafından ameliyat edilen dönemin Azerbaycan Olağanüstü Haller Nazırlığı'nın Bakan Yardımcısı Hüseyinov Ağababa ile birlikte hastane çalışanları katıldı.

 

 

 

Merkezin açılışında konuşan Prof. Dr. Kalko “Böylesine bir merkez en büyük hayalimdi. Tıp literatüründe, şah damarı tıkanıklığı nedeniyle felç geçirmiş hastalara 6. saatten sonra müdahale yapılmasının kayda değer yarar sağlamayacağına dair yerleşik kanı, artık değişti. Uyguladığımız inme cerrahisi yöntemiyle hastalarda 10. güne kadar başarı sağlanabiliyor, inme geçirmiş hastaları yeniden yaşama bağlıyoruz. Hastanın genel durumuna göre bazen konuşma yetisinin geri gelmesi bile söz konusu olabilirken, bazen hastalarımızın ayağa kalması bile sağlayabiliyoruz. Sonuç ne olursa olsun, her halükarda hastalarımızın hayatına olumlu katkı sağlıyoruz” dedi.

 

BİR ANDA HER ŞEY BİTTİ ZANNETTİM

 

Prof. Dr. Yusuf Kalko’yu bu mutlu gününde hayata bağladığı hastalar da yalnız bırakmadı. 77 yaşındaki Hüseyin Ulubay hastaneye kaldırıldığında şah damarı tıkanıklığı kaynaklı felç geçirmiş ve sol bacağı tutmuyordu. Ulubay, geçirdiği 30 dakikalık inme cerrahi operasyonun ardından Prof. Dr. Kalko’nun ayağa kaldırdığı hastalardan sadece biri. Ulubay, “Her şey bitti zannettim. Yürüyemiyordum. Hoca benimle konuşa konuşa ameliyatı yaptı ve hayatım değişti” dedi.

ÜSTÜN TEKNİK, RAHAT YAŞAM

 

Prof. Dr. Kalko tarafından geliştirilen ve 4 yılda 500 şah damarı felçli hastaya müdahale ederek daha konforlu yaşam olanakları sağlayan ‘İnme Cerrahisi Tekniği’, ileri tetkikler kullanılarak, cerrahiye uygunluğu saptanan hastaları tedavi ediyor. Lokal anesteziyle yapılan operasyonda hastanın bilinci açık tutuluyor.

TIPTAKİ AĞRILI GURURUMUZ PROF. DR. YUSUF KALKO