VALİ MUSA IŞIN İSTANBUL'DA AĞRILI İŞ ADAMLARINI BİR ARAYA TOPLADI

VALİ MUSA IŞIN İSTANBUL'DA AĞRILI İŞ ADAMLARINI BİR ARAYA TOPLADI

 

 

VALİ MUSA IŞIN AĞRILI İŞ ADAMLARINI YATIRIMA ÇAĞIRDI

 


Ağrı cazibe merkezi kurulu kapsamında Ağrılı iş adamları toplantısında, Ağrı Valisi Musa IŞIN iş adamları bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 


VALİ IŞIN’DAN YATIRIM CAĞRISI

 



Ağrı valisi Musa IŞIN, Ağrı’lı iş adamlarına İstanbul’da düzenlenen toplantıda yatırım çağrısı yaptı.

23 ilde gerçekleşen sunum programı İstanbul’a getirildi. ‘‘Hepimiz kendi memleketimize bağlıyız, Elazığ doğumluyum, köyüme karşı çok farklı hislerim var’’ diye konuşan Vali IŞIN, Doğduğumuz köye kötü demenin mümkün olmadığını söyledi.

 


Vali IŞIN, ‘’Anne ve babamızı tüm kusurları ile beraber büyük gördüğümüz gibi, köyümüze de her hangi bir hadise dokundurmuyoruz. Kendi köyümüz ve ilçemizi o şekilde kardeş görüp seviyoruzorada oturmasak bile dikkatimiz sürekli oralardadır böyle bir bağlılık nasıl olacaksa insan oralara ilişkisi devam etmesi lazım.’’ dedi.

 


‘‘TERÖR BELASINDAN KURTULACAĞIZ’’

 


Bölgenin büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Vali IŞIN, bu sıkıntıları atlatıp çalışmaları büyüteceklerini açıkladı. Ağrı dağı hariç, Ağrı’da tarım yapma açısından her hangi bir risk olmadığının altını çizen Vali IŞIN, Ağrı’da terör olduğu sürece hiçbir yatırımın mümkün olmadığını vurguladı. Ağrı Dağını ve bazı kısımları özel güvenlik bölgesi ilan ettiklerini açıklayan Vali IŞIN o bölgede yatırım riskinin az olduğunu duyurdu.

 


‘’MEMLEKETİMİZ İLE MANEVİ BAĞI DEVAM ETTİRMELİYİZ’’

 

Vali IŞIN ‘‘Memleketimiz olan Ağrı ile ilgili olarak da şu inanıştayım’’ diyerek açıklamasına şöyle devam etti:

 

‘‘Terör devam ettiği süreçte doğudan buraya göç etmiş olan insanlara bir buçuk yıl önce söylediğim gibi memleketimizle manevi bağı devam ettirmeliyiz. Bu ülkede birşey olduğu zaman hepimizin vicdanı sızlar, köyümüz, akrabalarımız var yardıma muhtaç insanlarımız vardır. Bizde ne kadar imkanımız varsa manevi olarak insanlarımızı felakete gitmemesi için faliyet gösterelim. Ben Ağrıdan kurtulup buraya geldim beni ilgilendirmez diyemeyiz, kendi insanlarımıza doğruları gerçekleri söylemekte fayda vardır.. İnsanlarımız oyuna gelmemeli gelindiği taktirde kürtler de rahat edemeyecek.’’

 

‘‘SERMAYE SİZİN, SORUMLULUK SİZİN’’

 


Vali IŞIN, ‘’Zorla değil, sizin takdiriniz doğrultusunda yatırım yapın’’ diyerek sermaye ve sorumluluğu iş adamlarına bıraktı. Bu güne kadar kendi emekleri ile buralara kadar gelen iş adamlarını tebrik ederek,

‘‘Bütün halkımızın yakından tanıdığı büyük insanı örnek alarak gösteriyorum, bu hemşerimiz 3. köprüyü yaptı. Bizim için örnek harika bir insandır ’’ diye konuştu.

 

Ne kadar yatırım olursa o kadar mutlu olacağını söyleyen Vali IŞIN, Ağrı’nın eskisi gibi geri kalmadığını hatırlattı.

 


VALİ IŞIN AĞRI’DAKİ PROJELERDEN BAHSETTİ

 


Havalimanımızda üç sefer uçak uçuşları var, İzmir’e Ocak ayından itibaren özel bir şirket olacak, yollarımız hepsi asfalt, ulaşuım zor değil, hastaneler ile birlikte iki katrilyon 800 milyarlık yatırım devam etmektedir. Biz görevimizi yerine getiriyoruz. Kim buraya gelirse buradaki temsilcisi benim her hangi biriniz yatırım yapmak istiyorsanız temsilcisi benim. Diyadinde ilk sanayi bölgesi jeotermal sıcak suyla domates üretimi yapılmaktadır. Otel de yapılacak. Suyun mineralli olarak piyasaya sürüklemesi için çalışmalara başladık. 

 


AĞRI MİLLETVEKİLİ CESİM GÖKÇE: BU KLASİK BİR TOPLANTI DEĞİL

 

Ağrı cazibe merkezi kurulu kapsamında Ağrılı iş adamları toplantısında açıklamalar yapan Ağrı Milletvekili Cesim GÖKÇE iş adamlarını tek tek selamladı. Toplantıya katıldığı için yüzündeki mutluluğu salona yansıtan Gökçe, toplantının daha önceki yıllarda yapılan toplantılardan çok farklı olduğunu belirtti.

 


Toplantıya katılan iş adamlarımız, girişimcilerimiz, yatırımcılarımıza seslenerek, ‘‘Bu gün farklı taleplerimiz var, genel sekterimizin izah ettiği gibi klasik bir toplantı değil, burada göründüğümüz gibi cazibe merkezi olarak devlet her türlü desteği verecek, Allah daha çok artırsın’’ dedi.

 


Cesim GÖKÇE ‘‘Devlet bina yapıyor, içini donatıyor yeterki girişimcilerimiz harekete geçsin, sizden ricamız harekete geçin’’ diye konuştu. Doğup büyüdükleri topraklara vefa borçları olduğunu hatırlatan Cesim GÖKÇE, bu yatırım için iş adamlarının ekstra para koymayacağını müjdeledi.

 


GÖKÇE: ‘’ŞARTLAR BURADA DAHA AĞIR’’

 


Cesim GÖKÇE, Ağrıda komşularımızın, akrabalarımızı, anılarımızın kaldığını ifade ederek, şartların İstanbul’da daha Ağır olduğunu belirtti. Ağrı ile İstanbul’un kıyaslanamayacağını açıklayan Gökçe, ‘’Ağrı şu an baki vaziyette boş bekliyor, hepimizin Ağrı’ ya borcu var sizler girişimci olarak Ağrıya yatırım yapacaksınız ve kaznacımıza kazanç katacaksınız.’’ dedi.

 

 

AĞRI’YA 25 MİLYONLUK YATIRIM

 

25 milyonluk yatırım yapıldığını açıklayan Cesim Gökçe, -40 derece de modern sera yapımı gerçekleştiğini bildirdi. Bu serada çok sayıda insanların çalıştığını önemle duyurdu. Tarım ve hayvancılık potansiyellerinin güçlü olduğunu belirten GÖKÇE, et, süt, iplik, buna benzer ürünlerin sayılarını çoğaltabileceklerini ifade etti.

 

‘’İŞSİZLERE İŞ BULMA GÖREVİM’’

 

 

‘’Millet vekiliyim ama bu isme işsizlere iş bulma görevi deselerdi daha iyi olurdu, yüzlerce insan bizi arıyor. İnsanlar işsiz kalınca gelip büyük şehirlerde tutunuyor muzazam bir göç var, eğer ilimizin büyümesi için bu göçleri önlemeliyiz.’’ diyen Cesim Gökçe, çocukların geleceğini güvence altına almak için terörü bitirmeleri gerektiğini vurguladı.

 


AĞRI’DA TERÖRE LANET MİTİNGİ YAPILDI

 


Ağrı’da yoğun güvenlik tedbirleri alındığını, Osmanlı topraklarında olan bitenleri gördüğümüzü ve artık insanlarımızın gözünü açtığını söyleyerek teröre prim vermeyeceklerinin altını çizdi. Cesim Gökçe, ‘’ İki gün önce Ağrıda ki teröre lanet mitingi yürüyüşü de bunun göstergesi. Bizi desteklemeyen insanların çoğu bizi arıyor, artık her şeyin farkında olduk işsizliği giderip bir şeyler yapalım mücadelemiz var.’’ diye konuştu. Konuşmalarında özellikle yatırım yapmanın önemine değinen Gökçe, fırsat kaçarsa pişmanlık duyacağımızı bildirdi. İş adamlarımızda ki girişimci ruhlarına ihtiyaçları olduğunu söyleyen Gökçe, ‘’Ağrı güvende değilse İstanbul’da değildir.’’ dedi.

 

 

 

TURİZM MERKEZİMİZ MUAZZAM

 


‘’Ağrı’nın turizm potansiyeli muazzam, bu potansiyelin çeşitli uluslar arası öneme haiz olması avrupanın en yüksek yeri olması nedeniyle müthiş potansiyeli var, her alanda turizm yapılabilir, ekonomi, yamaç paraşütü ve kış turizmi’’ diye konuşan Cesim Gökçe, ‘’Kış bizim için handikap değil Allahın lütfudur. Bunu değerlendirmemiz gerekiyor. Kayak turizmi yapamadık.’’ dedi. ‘’Kayak merkezi Erzurum’da şu an marka olmuş, Erzurumda kişi başı 200 dolar otelde konakmala yapılıyor, dağlarımızda 6 ay kayak var, kuzey batılarda bizim yamaçlarımıda muazzam dağlarımız var bunları kullanamıyoruz.’’ şeklinde konuşan Gökçe, bu konuyu spor balanlığına defalarca ilettiklerini belirtti.

 


AĞRI’YA DOĞALGAZ MÜJDESİ

 


Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızdan Ağrı’ya doğalgaz sözü aldıklarının müjdesini verdi ve Ağrı da doğalgazın geleceğini açıkladı. ‘’Devlet altyapı kurar ve sekrör kendi yerini kalkındırır’’ diye konuşan Gökçe, Ağrı’da ki yatırımları şu şekilde sıraladı:

 

 

- Kamu yatırımları geliyor, bir doğalgazımı eksikti o da geliyor.

- Ankaraya her gün seferimiz var ulaşım imkanı da problem olmaktan çıktı Althyapı üst yapı sağlık bütün yatıerımları kamu yapıyor. Devlet altyapıyı kurar özel sektör kendi yerini kalkındırır.

- Jeotermal potansiyelimizden yararlanabilirsiniz. Kendi elektriğimizi üretebiliriz.

 

 

Cesim Gökçe son olarak sözlerini şu şekilde tamamladı:

 

 

‘ Ağrı’ya yatırım yapınca zarar edeceğimize inamnmıyorum. Ağrı İstanbul’dan daha güvenlidir. Biz yatırımı Ağrıda yapmazsak başarılı olamayız. Türkiyenin başının belaya girebilmesi, Irak Suriye gibi olabilmesi için muazzam bir mücadele yaptılar başarısız oldular. Halkımız oynanan tüm oyunları gördü Bir ve baraber olduğumuz sürece kalkınacağız, İstanbul’u kıymetli kılan tek şey nüfusumuzdur.’’
 

 

 

FATRETTİN KOLAN: VALİMİZ BÜYÜK ÇABA GÖSTERDİ

 

Ağı’lı iş adamlarımızdan Fahrettin KOLAN, sayın valimizin büyük çabalar gösteridiğini belirtti. ‘’İş adamı olarak doğduğum ve büyüdüğüm yerde ilk yatırımı yapmak isteyenlerden birisiyim’’ dedi. Fahrettin KOLAN, Ağrı’daki üç şeyi şu şekilde sıraladı:

 

-Turizm, Canlı hayvan, diğeri Tarım

 

Çok fazla destek olmadığını bildiren Kolan, ‘’Cidddi bir şekilde bu yatırımların üzerinde durulursa daha güzel yerlere geliriz. Bir hareketin olması lazım.’’ diye konuştu

 

 

 

 

VALİ MUSA IŞIN İSTANBUL'DA AĞRILI İŞ ADAMLARINI BİR ARAYA TOPLADI