DOGASİAD BAŞKANINI SEÇTİ: BAŞKAN HACI GENÇ

DOGASİAD BAŞKANINI SEÇTİ: BAŞKAN HACI GENÇ

 

 

DOGASİAD BAŞKANINI SEÇTİ: BAŞKAN HACI GENÇ

 

 

DOGASİAD NASIL OLUŞTU?


DOGASİAD Başkanı Hacı GENÇ, DOGASİAD’ın sivil toplumların giderek anlam kazandığı dönemde doğu ve güneydoğu sanayici ve iş adamlarını bir çatı altında toplama ve iş birliğine giderek toplumu birleştirme fikri ile ortaya çıktığını açıkladı.


DOGASİAD’ın oluşum sürecinde birçok iş adamı ve sivil toplum örgütü ile görüşmeler yapıldığını bildiren Hacı GENÇ, toplumu kucaklayıcı bir anlayışa sahip olan oluşuma ihtiyaçları olduklarını ifade etti. Hacı GENÇ Birçok kez istişare toplantıları yaptıklarını vurgulayarak, ‘’toplumu kucaklayıcı ve birleştirici bir anlayışla uzun sürecin sonunda 3 yıllık kurucular kurulu oluşturulan tüzük ile faaliyete başladık’’ dedi.
 

DOGASİAD NEDİR?


DOGASİAD, sanayici ve işadamlarının Gönül birliği içerisinde bir araya gelerek, 2015 yılında kurulan gönüllü bir sivil toplum örgütüdür. İlk genel kurul toplantısı 11.12.2016’da geçici yönetim kurulu başkanı Hacı GENÇ başkanlığında gidilerek ilk olağan kongresi yapıldı. 23 Asıl yönetim, 23 yedek, 3 asıl denetim, 3 asıl disiplin, 3 yedek disiplin kurulu üyesi olmak üzere toplamda 58 iş adamları ve sanayici kesimden oluşmaktadır. Hacı GENÇ 3 yıllık süre ile yeniden başkan seçildi.


Hacı GENÇ: ‘‘Rabim arkadaşlarımın bana olan güvenlerini boşa çıkarmamayı nasip etsin. Yeni yönetim ilk günkü heyecanla yeni görevlerine ve çalışmalarına başlamıştır’’ dedi.


DOGASİAD’IN AMAÇLARI NEDİR?


Hacı GENÇ, DOGASİAD’ın amaçlarını şu şekilde sıraladı:


1-) Üyesi olan veya olmayan iş adamları ve sanayicilere iş hayatı içerisinde karşılaşacakları zorlukları aşmada rehberlik etmeyi ve yardımcı olmayı amaçlamakla beraber üyeleri arasında işbirliğini artırıp, Dayanışmayı ve yardımlaşmayı güçlendirmek.


2-) DOGASİAD aynı zamanda bölgesel temsil ilkesini benimseyerek, doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinin temel sorunları ele alarak, bu sorunları çözüme kavuşturmak konusunda üyelerinin üstüne düşen sorumlulukları yerine getirmeyi amaçlar.


 

DOGASİAD TEMEL İLKELERİ


- İnsan hakları evrensel ilkelerinin,


- Toplumsal barışın,


- Çalışma hayatındaki eşitliğin,


- Düşünce, inanç ve girişim özgürlüklerinin,


- Hukuk devletinin,


- Katılımcı demokrasi anlayışının,


- Liberal ekonominin,


- Ekonomik anlamda bölgesel uçurumun ortadan kaldırılmasının,


- Rekabetçi piyasa ekonomisinin kurum ve kurallarını


- Sürdürülebilir çevre dengesinin hâkim olmasını temel prensip olarak benimsemektedir.


DOGASİAD başkanı Hacı GENÇ, konuşmasını şu şekilde tamamladı:


‘‘ Bu ilkelerimizi hayata geçirip, daha etkin bir şekilde var olmak için, 2017 yılın ilk 6 aylık eylem planımızda temel hedefimiz olan 500 üye sanayici ve iş adamına ulaşıp görüş ve önerileri ışığından sonra yönetim olarak yapacağımız ilk toplantıda 3 yıllık eylem planımızı ve projelerimizi yerel ve ulusal basın aracığı ile duyuracağız. ‘’

 

 

DOGASİAD BAŞKANINI SEÇTİ: BAŞKAN HACI GENÇ