HALİS KAHRİMAN ÖĞRETMENLERİ BİR ARAYA TOPLADI

HALİS KAHRİMAN ÖĞRETMENLERİ BİR ARAYA TOPLADI

HALİS KAHRİMAN ÖĞRETMENLERİ BİR ARAYA TOPLADI

Ağrılı iş adamlarımızdan Mert Holding yönetim kurulu başkanı Halis KAHRİMAN öğretmenlere gece düzenledi.

Halis KAHRİMAN ‘Bu özel günde Beylikdüzü Milli Eğitim Müdürüm, Öğretmenlerim, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, iş adamlarımız ve değerli basın temsilcilerimiz ile Beylikdüzü vakfının organize ettiği öğretmenler gününde bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum’ diye konuşmasına başladı.

‘Dünyanın en değerli mesleğini yapan Öğretmenlerimizin günü kutlu olsun’ diyen Halis KAHRİMAN, öğretmenlerin insanı en ideal şekilde eğitmek sureciyle geleceğin dünyasını inşa etmek gibi son derece önemli vazifeyi gerçekleştirdiğini açıkladı. Halis KAHRİMAN, Türkiye’nin güçlü ve saygın bir noktaya gelmesinde ki en önemli faktörün öğretmenler olduğunun altını çizdi.

 

Halis Kahriman ‘Medeniyetimizde öğretmenler anne, babalar kadar değerli, onlar kadar aziz, bilim sahibi kimseler, bize bir harf öğretene 40 yıl kölelik yaparız, bu tarih boyunca büyüklerimizin duyurduğu gibidir, Kur’an- Kerim’in de ilk ayetinde ‘İkra’ yani okuyun diyor’ diyerek, ‘5-6 yaşına kadar annemizle, babamızla geliyoruz, 7 yaşında okula gidiyoruz, gözümüzü ilk açtığımız gün okula gittiğimiz gündür ’şeklinde konuştu.

Halis Kahriman, büyüyen bir dünyada bir yandan küçülen bir nüfus olduğunu duyurdu, 6 milyar 750 bin nüfus olduğunu hatırlattı, küçülen dünyanın hepimizin elinde ki cep telefonları olduğunu açıkladı.   Bunları yaparken öğretmenleri unutmama adına Beylikdüzü vakfı olarak ellerinden geleni yaptığını belirtti.

30 yıl önce ki sınıf mevcudunun 88 öğrenci olduğunu söyleyen KAHRİMAN, ’15 yıl içinde büyüyen Türkiye ile birlikte şimdi ortaokula giden bir öğretmene 17 öğrenci, liseye giden bir öğretmene 16 öğrenci düşüyor, eğitimde ciddi başarılar elde edilmiştir’ diye konuştu.

Evlatlarımızın geleceği için daha iyi eğitim olacağına inanıyorum diyen KAHRİMAN İtalya’da, Avrupa’nın bir çok ülkesinde ki eğitimi Türkiye ile karşılaştırdı, İtalya’da eğitim 190 gün, Türkiye’de 180 gün tam gün yasasıyla eğitimde ki boşlukları kapatacağız’ dedi.

Mert Holding yönetim kurulu başkanı Halis KAHRİMAN konuşmalarını şöyle tamamladı:

Değerli öğretmenlerim vakfımız adına bu geceyi düzenledim, bizim beylikdüzü vakfı sloganımız şudur: ‘OLAN OLMAYANA VERECEK’ Neden bu slogan? Olan olmayana verirse hayat güzel olur, mutluluklar çoğalır, acıları paylaştıkça acılarımız azalır, vakıf felsefesi bu sloganda gizlidir, zaten bu hayat felsefesi bu sloganda ilerler, biz olan olmayana vermek ile ilgili sloganda çok uğraştık ve bu sloganı geliştirdik. Mert holding olarak Beylikdüzü’nde ikamet eden öğrencilerimize şahsım olarak 135 öğrenciye burs veriyorum, her şeyi devletten beklemek doğru değil, buradan bütün iş adamlarımıza sesleniyorum, Bediüzzaman Hazretlerinin sözü gibi: ‘Hayatınızı kazandığınız takdirde kazanmayanlardan sizler sorumlusunuz’ iş adamları bu felsefe ile sorumluluğunu yerine getirmelidir.  Vakıf kuruludan biz Beylikdüzü vakfı olarak önümüzde ki sene 250 öğrenciye burs vereceğimize söz veriyoruz, gelişmiş ülkede ki en büyük artı eğitimdir. Biz bunu başarırsak sahip çıkarsak çocuklara güçlü, büyük geleceğimiz olur, ben bu düşüncelerle hepinize çok çok teşekkür ediyorum, seneye de sizlerle olmaktan keyif duyacağız, elimden geldiğince öğretmenlerim ile beraber olmaktan şeref duyuyorum.’

 

Mert Holding yönetim kurulu başkanı Halis KAHRİMAN’ın sponsor olduğu öğretmenler gününe özel geceye çok sayıda iş adamlarımız, hemşerilerimiz, basın mensupları ve ayrıca Beylikdüzü milli eğitim müdürü, Yafes BAKIRCI,

Misafir oldu. Türk Halk müziğinin güçlü sanatçılarından sayın Hasan YILMAZ ve Ağrı’lı ünlü ses sanatçımız Behsat Duygun’un da sahne aldığı bu güzel gecede hüzün ve sevinç bir arada yaşandı. 

 

Mert Holding yönetim kurulu başkanı Halis KAHRİMAN gelen misafirlere tek tek ilgi gösterdi. Bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı, ardından da şiirler okundu, şarkılar söylendi, halaylar çekildi.

 

 

 

HALİS KAHRİMAN ÖĞRETMENLERİ BİR ARAYA TOPLADI