MEHMET EMİN ARSLAN İLE RÖPORTAJ

MEHMET EMİN ARSLAN İLE RÖPORTAJ

MEHMET EMİN ARSLAN İLE RÖPORTAJ

 

 

1959 yılında Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde Çata Alipaşa Köyünde doğan Mehmet EMİN ARSLAN, ilk ve orta öğretimini Eleşkirt’te okudu, lise öğretimini son sınıfa kadar Eleşkirt lisesinde tamamladı.

 

Kocaeli’nde ikamet eden Mehmet EMİN ARSLAN, 35 yıldır burada yaşadığını söyledi. 1980’de Kocaeli Belediye Başkanlığında çeşitli kademelerde çalıştığını bildiren ARSLAN, Dilovası Belediyesinde yazı işleri müdürlüğü görevini yapmaktadır.

 

2004 yılında Dilovası Ağrılılar dernek başkanı oldu. Anadolu Üniversitesi yerel yönetimler mezunudur. Yine aynı üniversitenin Kamu Yönetimi son sınıf öğrencisidir. ’50.000 Nüfuslu Dilovası ilçemizin yüzde 80’i doğu kökenli aileler olup bu doğu kökenlilerin hepsi Ağrılı. Biz buraya küçük Ağrı adını verdik’ diye konuşan Mehmet Emin ARSLAN, 1987’den bu yana 3 Ağrılı hemşerimizin Belediye Başkanı olduğunu açıkladı.

 

 

Ağrı’nın her dönem ihmal edildiğini belirten Mehmet Emin ARSLAN yönetimleri duyarlı olmaya çağırdı. ‘Ağrı’ya gereken hizmeti yapmalıyız, sağlık alanında, eğitim ve teknolojik alanda hep son illerin içinde kaldık’ diye konuştu.

 

Mehmet Emin ARSLAN, ‘1968’de Van’a gittik, Van’ın nüfusu 35.000’di ve VAN şimdi Büyükşehir oldu. Ağrı ise 45.000 Nüfuslu olup hala 1970 yılında ki gibi, hiçbir değişiklik yok. Zengin olanlar yatırımlarını başka yerlere yaptılar, Ağrı’nın en büyük talihsizliği ilimize sahip çıkmamamız. Ağrı ilçeleri bu gün hala kocaman köyler gibi.’ dedi.

 


Ağrı’ya yapılmış olan en güzel yatırımın sorusuna İbrahim ÇEÇEN üniversitesi yanıtını verdi. Ağrı’ya çivi çakabilen insanlara güzel dileklerini ifade etti.

 

 

MEHMET EMİN ARSLAN İLE RÖPORTAJ