Beşiktaş Belediyesi, Barış Sokağı’nın adını Barış-Aşiti olarak değiştirdi

Beşiktaş Belediyesi, Barış Sokağı’nın adını Barış-Aşiti olarak değiştirdi

Beşiktaş Belediyesi, Barış Sokağı’nın adını Barış-Aşiti olarak değiştirdi​

Hakkari Belediyesi ile ‘kardeş belediye’ olan İstanbul Beşiktaş Belediyesi, Dikilitaş semtindeki ‘Barış Sokağı’nın adını, Kürtçe ‘Barış’ anlamına gelen “Aşiti” ekleyerek, “Barış-Aşiti Sokağı” olarak değiştirdi.

CHP’li Beşiktaş Belediyesi, “kardeş belediye” oldukları Hakkari Belediyesi ile yapılan antlaşması doğrultusunda Dikilitaş’taki “Barış Sokağı”nın adına, Kürtçe “Barış” anlamına gelen “Aşîtî” ekleyerek, sokağın adını “Barış-Aşîtî Sokağı” olarak değiştirdi.

Bir açılış da düzenlenen sokaktaki törene Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Hakkari Belediyesi Eşbaşkan vekilleri Nazmi Coşkun ve Fatma Yıldız ile belediye meclis üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

DİHA’nın haberine göre; Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, açılışta yaptığı konuşmasında ziyaret ettiği Hakkari’de büyük bir coşkuyla karşılandığını belirterek, “Bu yolu birlikte yürüyeceğiz” dedi.  Kararı Beşiktaş Belediyesi’nde oy birliğiyle çıkardıklarını belirten Hazinedar, “Bu kararı Beşiktaş Belediyesi’nin CHP ve AKP’li üyeleriyle birlikte çıkardık. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi bu kararı, ‘adres karmaşasına neden olur’ gerekçesiyle onaylamadı. Oysa her ay İstanbul’un değişik noktalarında birçok sokağın ismini değiştiriyorlar. Biz hiçbir siyasi beklenti içerisine girmeden sadece ve sadece bugünkü iktidarın başlattığı çözüm-barış sürecine dair bir katkıyı sunmaya çalıştık” diye konuştu.

Topluma Beşiktaş’tan güzel bir mesaj verdiklerine inandıklarını belirten Hazinedar, “Biz Beşiktaş’tan bu özel mesajı büyütüyoruz ve büyüteceğiz. Bu anlayışla ‘Barış-Aşiti Sokağımız’ Beşiktaş ve İstanbul’a hayırlı olsun” dedi.

Ardından da Hakkari Belediyesi Eşbaşkan vekilleri Nazmi Coşkun ve Fatma Yıldız ile birlikte kurdeleyi kesip, sokağın adının yazılı olduğu tabelanın üzerindeki örtüyü kaldırdı.

Tören, barış güvercinlerinin uçurulmasıyla sona erdi.

 

Beşiktaş Belediyesi, Barış Sokağı’nın adını Barış-Aşiti olarak değiştirdi