ANALİZ MEDYA YÖNETİM KURULU BAŞKANI GAFUR KAYA İLE.

ANALİZ MEDYA YÖNETİM KURULU BAŞKANI GAFUR KAYA İLE.

ANALİZ MEDYA YÖNETİM KURULU BAŞKANI GAFUR KAYA İLE

Ağrı’nın Taşlıçay Karakoçlu (Behtiyar) köyünde doğan Gafur Kaya 1976 yılı itibari ile devlet kurum ve kuruluşlarında hizmet verdi.

2006 yılında emekli olduktan sonra İstanbul’a geldiğini söyleyen Gafur Kaya, 3 ortak ile birlikte analiz medya’yı kurduğunu bildirdi.

ANALİZ MEDYA KURUMU açık alanda elektrik direklerinde, binaların kor cephelerinde, Bilboardlarda firmalara belli hizmetler veren bir reklam ajansıdır.

‘2006 yılında emekli olduktan sonra Anadolu yakasında bulunan Sultanbeyli Sancaktepe Ağrı Derneklerinde 6 ay aktif faaliyetlerde bulundum’ diye konuşan Kaya,  iş yoğunluğu yüzünden bıraktığını açıkladı. Maddi ve manevi yönden derneklere devam ettiğini belirtti.

‘DERNEKLERDE BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMELİ’

Derneklerde faaliyetlere kısa döngü alan içerisinde bakış açısı değişirse ona göre faaliyet gösterilmeli. Sosyal faaliyetlerde belli kesim değil, tüm bölgeye faaliyet göstermesi lazım.

Toplantılarda, iftar yemeklerinde sadece zenginlere yönelik hizmetler yapılmaktadır, bu imkânları bulamayan insanlara yardım etmemiz lazım. Devletin kademesine gelen insan sorunları çözmüş insandır. Ücra köşelerde bulunan Mecidiyeköy, Şişli’de bulunan gençlerin durumunun ne kadar kötü olduğunu görmemiz lazım. Buna dayanarak iftar yemeklerine sadece zenginlere değil, fakirlere de yer vermemiz lazım.

‘KABUĞUNA ÇEKİLMİŞ İNSANLARA ULAŞMALIYIZ’

Yardım yapılırken, yardımı belli bir kesim genelinde yapmalıyız, yardım yaptığımız kişiyi rencide ettirmeyecek şekilde, kabuğuna çekilmiş insanlara ulaşmalıyız. 6 Ay süre zarfı içinde birçok şeyle karşılaştım. Sultanbeyli derneğinde çok yardımlar yaptık, perdeyi aşmış insanlar kaymakamlıktan yardım talebinde bulunuyor.

‘BİRÇOK EKSİKLER VAR BUNLARI AŞMALIYIZ’

Dernekler arkalarına halk kitlesi alıp sonra siyasete katılacağım, ya da bir yerde bir şey olacağım için olmamalı. Birçok eksikler var, bunları aşmamız için zamana ihtiyacımız var, ileri ki aşamalarda umarım insanlarımız aşamadığı şeyleri aşar.

 

 

‘DERNEK PARTININ TEMSILCISI OLMAMALIDIR’

Bazı insanlar Sultanbeyli derneğinde faaliyet gösterir, 4 ay sonra bir yere faydası yok. Esenyurt Ağrılılar gençlik derneği duyarlı olmalı, bu insanları desteklemeliyiz. Sancaktepe’de kendilerine bir yer almalı, kafamızı sokabilecek yer lazım. Sonra buyururuz gücümüz dahilinde kendi alanımızda neler yapabileceğimizi konuşuruz.

‘İNŞAAT İŞÇİSİ ALIRSANIZ BEN DE BİR ŞEYLERİNİ YAPARIM’

Sancaktepe derneğinde benim alanım reklam dedim, ne istiyorsanız resim istiyorsanız tasarımcı arkadaş gelsin ölçüleri getirsin yaparız.

‘HERKES KENDI ALANINDAN SORUMLU OLMALI’

Hiç kimse aşiret karşıtı değil ama Aşireti ne boy olarak ne aile olarak bölmemiz gerekir. Kaynaşmalar sadece bir aile içinde olmaz, biz Ağrılıyız hepimiz bir aileyiz mühim olan da budur. Taşlıçay’da, Eleşkirt de, Patnos’ta mükemmel insanlarımız var, bizim için Azeri, Ermeni fark etmezdi, bunu kabul etmeliyiz. Bu memlekette herkese saygı duymalıyız. Ayrıştırarak değil, mezhep, aşiret bunları aşmamız lazım artık baskı olmaması lazım. Biz maalesef bu cehaleti İstanbul’a da getirdik. Aileler arasında sürtüşme oluyor. Eğitim vereceğimiz yerde çocuklarımızı gelir gücü olarak görüyoruz. Bütün bunları kısa zaman içerisinde aşıp iyi bir sonuca varmamızı umuyorum.

ANALİZ MEDYA YÖNETİM KURULU BAŞKANI GAFUR KAYA İLE.