Şengal Kürt güçlerinin denetimine girdi

Şengal Kürt güçlerinin denetimine girdi

Şengal Kürt güçlerinin denetimine girdi

IŞİD’in işgalinde olan Şengal şehir merkezi Kürt güçlerinin denetimine girdi.

Şengal şehir merkezi Kürt güçlerinin denetimine girdi.

Ağustos 2014’ten beri IŞİD’in işgali altında olan Şengal şehir merkezi Kürt güçlerinin (YBŞ-YPJ Şengal Güçleri, HPG-YJA Star ve Peşmerge) denetimine girdi.

HPG Şengal Komutanlığı ve Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) yaptığı yazılı açıklamada “8 Ekim‘de başlattığımız Şengal’i Özgürleştirme Hamlesinde çetelere ağır darbeler vuruldu. 31 Ekim günü Şengal’in batısında yer alan köyleri özgürleştirme hamlesi başlattık. Ve bu kapsamda dün Şengal şehir merkezine ve köylerine yönelik başlattığımız operasyonun ikinci gününde halkımıza özgür bir Şengal’i armağan ediyoruz. Ve Şengal’in özgürleştiğini halkımızla ve kamuoyuyla paylaşıyoruz. Şengal’in köylerine ve çevresine yönelik operasyonumuz da halen devam ediyor. Kapsamlı açıklama sonra yapılacaktır” dedi.

Kürt güçlerinin kent içindeki ilerleyişi devam ediyor.

3 Ağustos 2014’te Şengal’in IŞİD kontrolüne geçmesiyle, binlerce Ezidi Şengal Dağları’na sığınmış, binlercesi daha sonra YPG’nin açtığı güvenlik koridorundan geçirilerek kurtarılmıştı. Binlerce Ezidi erkek öldürülmüş, Ezidi kadınlar ve çocuklar da esir alınmıştı.