Büyük Ağrılılar Buluşması Gerçekleşti

Büyük Ağrılılar Buluşması Gerçekleşti

Büyük Ağrılılar Buluşması Gerçekleşti

Büyük Ağrılılar Buluşması Gerçekleştiİstanbul Ağrı Derneği  Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Büyük Ağrılılar Buluşması' gerçekleşti. Bağcılar Holiday Inn Otel'de gerçekleşe geceye ağrılı iş, siyaset ve sanat dünyasının renkli isimleri katıldı. İstanbul'da bulunan Ağrı ilçe ve köy dernekleri de tam kadro gecedeki yerlerini aldı.  Renkli görüntülere sahne olurken, Ağrılı sanatçıların sahneye çıkmasıyla ise coşku doruğa çıktı.

Gece ilk olarak İstanbul Ağrı Derneği  Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Adan, Bursa Agrililar Dernek Başkanı Erhan Öztürk, Tuzla Agrililar Dernek Başkanı Mehmet Uşen,Özveren köyü dernek başkanı Abdurrahman Yel,(Esenyurt Ağrı Dernek Bşk.Şerafettin ÖZTÜRK Esenyurt Fırıncılar Derneği Başkanı Ömer Kahraman'ın sahnede konukları selamlamasıyla başladı. Selamlama sonrası başkanlar birer konuşma yaptı.

İlk olarak söz alan Ağrı Derneği  Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Adan, gecenin anlam ve önemine vurgu yaptı.  Adan, kısa süren konuşmasında, Ağrılı kimliğine işaret ederek, tüm hemşerileri için birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Erhan Öztürk'ten anlamlı mesaj

Söz alan Bursa Agrililar Dernek Başkanı Erhan Öztürk, ise sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi. Türkiye'deki çatışmalı ortama dikkat çeken Öztürk, "şimdi çatışmalı bir ortam var. Bu meseleyi çözmek için ne iktidardan ne de muhalefetten bir beklentimiz olmamalı. Bu sorunun çözümü için dernekler ve sivil toplum kuruluşları rol almalıyız.  Bulunduğumu her ortamda bu sorunu dinlendirip çözümüne katkı sunmalıyız. Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Barış böyle olacak." Dedi.

Gece konuklara yemek ikramının ardında şarkı ve halaylarla son buldu.

 

Büyük Ağrılılar Buluşması Gerçekleşti
Büyük Ağrılılar Buluşması Gerçekleşti
Büyük Ağrılılar Buluşması Gerçekleşti