Doğubayazıt'ta ölüm saçan direkler kaldırılmıyor

 Doğubayazıt'ta ölüm saçan direkler kaldırılmıyor

Doğubayazıt Abdulrezzak Aladağ Caddesi’nde bulunan ve şimdiye kadar yol açtığı kazalarda bir çok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan ARAS EDAŞ’a ait elektrik direkleri, yapılan bütün başvurulara rağmen kaldırılmadı. Şirket yetkilileri ise durumun farkında olduklarını belirterek, direklerin kaldırılması için planlama yaptıklarını söyledi.

 

 

Doğubayazıt'ta bulunan Abdulrezzak Aladağ Caddesi üzerindeki ARAS EDAŞ’a ait olan elektrik direkleri ölüm riski saçıyor. Bazid Belediyesi tarafından 2010 yılından beri genişletme çalışması yürütülen caddede ortasında duran elektrik şirketine ait direkler caddeyi kullanan okul öğrencilerinin yaşamını tehdit edert halde. Yolun ortasında bulunan elektrik direklerinin kaldırılması için ilçe halkı tarafından yapılan başvurular ise bu zamana kadar hep sonuçsuz kaldı. İlçe esnafına da kazaların elektrik direkleri nedeniyle meydana geldiği görüşünde.

 

‘Her şeyden önce öğrenciler için risk’

ARAS EDAŞ’a ait olan elektrik direkleri yüzünden öğrencilerin araç şoförleri tarafından fark edilmediğini söyleyen Ömer Aktar, “Yolun ortasındaki bu direkler her şeyden önce öğrenciler için büyük risk oluşturuyor. Halk geçiyor, arabalar geçiyor. Ben şahsen buradan geçerken çok korkuyorum. Sürücüler çok zorlanıyor. Burada geçerken sürekli korna çalıyorum yine de korkuyorum” dedi. Geçtiğimiz haftalarda direklere çarpmamak için direksiyon kıran bir sürücünün hamile bir kadın ve çocuğuna çarparak ölümüne neden olduğunu da belirten Aktar, direklerin bir an önce yolun ortasında kaldırılmasını istedi.

 

 

‘Söylüyoruz ama kimse el atmıyor’

Caddede esnaflık yapan Fuat Hacıoğlu ise, bu sorunu birçok kez dile getirdiklerini, ancak dikkate alınmadıklarını söyledi. Hacıoğlu, “Hem dükkânım burada hem evimin yolu buradan geçiyor. Bu direkler yüzünden 3 kişi hayatını kaybetti. Yağmur yağınca buralar ıslanıyor ve bu direklerdeki elektrik akımı çarpıyor. Kimden hesap soracağız. Buradan her gün öğrenciler gelip gidiyor. Hep söylüyoruz ama kimse el atmıyor” dedi.

 

‘Biliyoruz, tehlike oluşturuyor’

Konuya ilişkin soruları yanıtlayan ARAS EDAŞ yetkilileri ise, direklerin kaldırılması için planlama çıkardıklarını öne sürdü. Şirket yetkilisi, direklerin tehlike oluşturulduğunu bildiklerini itiraf ederek, sorunu çözecekleri iddiasında bulundu.

ARARAT ARAS (DİHA)

 

 Doğubayazıt'ta ölüm saçan direkler kaldırılmıyor