Başkanı Ahmet Dumlu EN AZ 400-500 Metrekare.

 Başkanı Ahmet Dumlu EN AZ 400-500 Metrekare.

 

Doğubayazıt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği BAY DER’in yeni Başkanı olan Ahmet Dumlu, BAY-DER'in deyim yerindeyse tez zamanda yeni bir mekana ihtiyac duyduğunu söyledi.
İstanbul 'da bulunan Doğubayazıt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanlık görevini uzun yıllardır yürüten emekli Milli Eğitim Müdürlerinden hemşehrimiz Sadullah Demirbaş’ın görevinden istifa etmesi ile başkanlık görevini devir alan Doğubayazıtlı değerli hemşerimiz Mali Müşavir Ahmet Dumlu,"

BAY-DER gittikçe çoğalan üye sayımız ve gittikçe artan hemşeri ziyaretçi yoğunluğundan ( gerek özel toplantılar gerek taziyelerde) derneğe gelen hemşerilerimiz derneğimize sığmadıkları için bizim acil daha büyük bir dernek yerine taşınmamız gerekli" diyen, Ahmet Dumlu, şuan ki dernek yerlerinin çok kıymetli olduğunu fakat halkımızın talebine yetersiz olduğunu söyledi. BAY-DER'in yerinin çok kıymetli bir semtte olduğunu fakat 160-170 metre kare olduğunu artan talebe cevap veremez durumuna geldiğini belirtti. Ahmet Dumlu, " Bizim için yer çok önemli yeni projelerimiz yeni çalışmalarımız var. Bunun içinde en az 400-500 metre karelik bir yere ihtiyaç var. Bu bir arsa olabilir kendimiz yaparız yada en az üç katlı hazır bir bina olur.

BAY-DER, Yönetimi olarak bizim düşüncemiz halkımıza çok daha iyi bir hizmet sunmaktır. Mesela, taziyelerimizde yemeği derneğimizde hazırlamak bunun için de büyük bir mutfak sürekli günlük yemeklerimizi de yapacak bir aşçı olacak. Büyük bir kütüphane olacak. Doğubayazıt'tan gelip çok böyle bir nostalji yapmak isteyen ailelerimiz yada dışarıda kalan imkanı olmayan sınırlıda olsa öğrencilerimiz için bir küçük otel odası gibi yatakhane. Doğubayazıtlı üniversiteli gençlerimizin ortak mekanları derneğimiz olmalı bir hafta sonu buluşma yerleri sohbet yada bir toplantı yerleri olmalı. Öğrenci gençlerimize böyle bir imkan sunmak gerekli diye düşünüyoruz. Doğubayazıtlı işadamlarımızın desteğiyle BAY-DER binlerce öğrencimize burs sunmakta zaten bunun yanında biz öğrencilerimizin ortak paylaşabilecekleri birde mekan sunmak istiyoruz. Yeni yapmayı düşündüğümüz dernek yerimizde üniversiteli öğrencilerimiz için ayrı bir bölüm yapacağız. Çok kıymetli duyarlı Doğubayazıtlı işadamlarımızın da bu konuya gerçekten sıcak baktıklarını BAY-DER'in hemşerilerimize daha fazla ve çok amaçlı hizmetler sunmalarını istiyorlar. Alacağımız yeni dernek yerimizde A'dan Z'ye tüm ihtiyaçlarımızı karşılayacak bunun yanında Doğubayazıt’ımızın geçmişten geleceğe tüm kültürünü yansıtacak hizmetlerde sunulacak. Dernek yerimizi de halkımızın rahat ulaş bilmesi gelebilmeleri için ya Sur içi yada metrobüs veya tramvay duraklarına yakın merkezi bir yerden olması ulaşım kolaylığı açısından biz için daha rahatlık olacak.
BAY-DER olarak bir kütüphane bir misafirhane bir şark köşemiz bile olacak gerekirse federasyonumuz içinde bir oda ayıracağız istedikleri zaman kullana bilecekleri. Ağrı Dernekleri Federasyonumuzun büyük bir mekanı var fakat BAY-DER'in içerisinde de federasyon odamızda bulunacak. Çünkü BAY-DER, tüm il ilçelerimizi kapsayacak kültür ve dayanışmayı sağlayacak geniş çok amaçlı bir çalışma başlatmış durumda. Ayrıca BAY-DER olarak Doğubayazıt ‘tada bir kütüphane açmayı düşünüyoruz. İsmini de Doğubayazıt'a bağlı Ortadirek Köyü Okulunda 2003 yılında çıkan yangında öğrencilerini kurtarmaya çalışırken yanarak ölen bayan öğretmenlerimizin Aysun Karalar ve Burçin Uysal'ın ismini vereceğiz. Doğubayazıt halkımızın akıllarından silinmeyen ürpererek üzüntüyle her zaman hatırladıkları o olay şöyle yaşanmıştı kısaca söyleyelim (Doğubayazıt'a 15 kilometre uzaklıktaki bağlı Ortadirek köyü 24 Aralık 2003 günü yangın faciası yaşadı.

56 öğrencinin okuduğu 3 öğretmenin görev yaptığı Ortadirek Köyü birleştirilmiş sınıfı ilköğretim okulunda o gün sobayı, ilköğretim 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Okan Kömürcü yakmak istedi. Sobaya konulan tezeklere tiner dökerek kibrit çakan öğrenci bir anda alevler içinde kaldı.

Okan Kömürcü'nün alevler arasında kaldığını gören öğretmen Burçin Uysal bir yandan diğer öğrencileri sınıftan boşaltmaya çalışırken, kendisini Kömürcü'nün üzerine attı. Alevlerin Burçin öğretmeni de sarması üzerine diğer öğretmen Aysun Karalar, üzerindeki kabanı çıkarıp eline alarak yanan arkadaşı ve öğrencisini kurtarmak için alevlerin arasına daldı. Öğretmen Elif Tezcan da diğer sınıfta bulunan pencerenin camını kırarak öğrencileri tahliye etti.)  Konu açılmışken onlarında isimlerinin geçmesini istiyorum. Ahmet Geçit Doğubayazıt'ta Geçitler kargo olarak hizmet veriyorlar. Onlar her hafta buradan İstanbul'dan tır kaldırıyorlar. Her hafta bizim tüm yardımlarımızı bedava  Doğubayazıt’a götürüyorlar Geçitler Kargo Doğubayazıt Kargoya teşekkür etmek istiyorum" dedi. Ahmet Dumlu Doğubayazıtlı binlerce öğrencimize burs vermenin yanında gıdadan kırtasiyeye binlerce yardımında sürekli Doğubayazıt’ta ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını da söyledi. Haber:

 Başkanı Ahmet Dumlu EN AZ 400-500 Metrekare.
 Başkanı Ahmet Dumlu EN AZ 400-500 Metrekare.