SAKIK; Bu Topraklarda Ölümü Durduracağız....

SAKIK; Bu Topraklarda Ölümü Durduracağız....

HDP Ağrı İl örgütü 1. Olağanüstü kongresi gerçekleştirildi. Kongreye yüzlerce yurttaşın yanı sıra HDP Urfa milletvekili Osman Baydemir, HDP Van milletvekili Nadir Yıldırım, HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, Ağrı Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay ile ilçe belediye Eşbaşkanları katıldı.
‘Ölüm arasına asla ayrım koymadan bu topraklarda ölümü durduracağız’
Kongre salonunda ilk konuşma yapan Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Sırrı Sakık, “ Bu topraklarda ölümü ve öldürmeyi biz durduracağız. Yanı başımızda Nusaybin, Sur, Cizre’de ne acıların yaşadığını görebiliyoruz. Anadolu'nun dört bir tarafına yoksul Anadolu çocuklarının cenazelerinin nasıl gittiğini görebiliyoruz. Asker ve polislerin ailelerin nasıl yoksul olduğunu görebiliyoruz. Hamasi nutuklar atıyorlar ‘şehit ölmez vatan bölünmez’ diyorlar. Dünün bakın ailelerine sorun. Bu iş nutuklar ile olmaz. Bu topraklarda insanlar ölüyor ve biz her gün mezarlıklar dayız. Bu bizim kaderimiz olmamalıdır. Ölüm arasına asla ayrım koymadan bu topraklarda ölümü durduracağız. Ölümlerde nemalanan siyasi iktidarlara rağmen bu topraklarda barışı sağlayacağız. Bunların ceberut yapılarına teslim olmayacağız” dedi.
‘Tek çare halkımızın birlik olmasıdır’
Bu çatışmalı süreçten çıkıp barış sürecine geçilmesi için bir yol bulması gerektiğini  vurgulayan Sakık, “ Onun için yeni bir yol yeni bir yöntem bulacağız. Ya yeni bir bulacağız ya nemi bir yol açacağız. Ve yeni yolun yöntemi halkımızın birliğidir. Ne kadar birlik oluşturursak o kadar başarı olacağız. Yıllarca bu halka zulüm edilmiş ve hakları gasp edilmiş. Onun için tek çare halkımız birliği oluşturmalı. Biz bu sisli havaları çok gördük. Birlik ile ancak bu sıkıntıları gideririz” ifadelerini kullandı.
‘Ağrı’da özel politikalar uygulanıyor’
Ağrı’da özel politikaların uygulandığı ve AKP ilk yenilgisini 2014 belediye seçimlerinde Ağrı da aldığının altını çizen Sakık, “ Ağrı’yı pilot bölge seçtiklerini biliyoruz. Ağrı’da nasıl zalim bir politikanın da uygulandığına tanıklık ediyoruz. Geçmişten bu güne kadar onlar bizi iyi tanıyor. Züllüme asla boyun etmediğimizi en iyi onlar biliyorlar. Aslında bunların yenilgisi belediye seçimi ile oldu. Halkımızın birliği onları yendi. O seçimlerin ruhu ile birliği güçlendirelim” dedi.

 

SAKIK; Bu Topraklarda Ölümü Durduracağız....