Ağrı Dernekler Federasyonu’nun Binası Yükseliyor

Ağrı Dernekler Federasyonu’nun Binası Yükseliyor

Uzun süredir kuruluş süreci devam eden Ağrı Dernekler Federasyonu Federasyon Kurucu Başkanı Şerafettin Öztürk; Federasyonumuz Her ilçenin dernek başkanından oluşacak bir yönetim kuracağız.

 

Esenyurt Belediye meclis üyesiyim ve 8 yıldır Ağrı halkına hizmet veren bir işadamıyım diyen Şerafettin Öztürk, Hemşehrilerime olan maddi ve manevi desteğimiz hayatın her alanında devam edecektir dedi.

S. BİRİKİM: Şerafettin Bey Dernekler Federasyonu projenizi anlatır mısınız?

 

Ş. ÖZTÜRK: Esenyurt Belediyesinin Federasyonumuz için tahsis ettiği 2200 M2 alan üzerine 1800 m2 lik Kapalı alandan oluşan Ağrı Dernekler Federasyonunun inşaatına başladık.

Burada Ağrı İlinin 7 ilçe dernekleri için 25 m2 lik bir ofis tahsis edilecek şekilde planlama yaptık. Federasyon binamızda, konferans salonu ve düğün salonu yer almaktadır.

Şuan 2. Katı yapılan binamızı 5-6 ay gibi bir süre içinde tamamlamayı planlıyoruz.

S. BİRİKİM:  projenin amacı nedir?

Ş. ÖZTÜRK: Bu projedeki amaç tüm derneklerimizi ve Ağrı halkını aynı çatı altında toplamak. Amacımız Ağrı’ ilinin Doğubeyazıt, Patnos, Taşlıçay, Hamur, Elişkirt, Tutak, Diyadin 7 ilçesine hitap etmek.

Ayda bir toplantı yapacağız. Bu toplantıda yaşanan sıkıntılar ve sorunlarla birlikte ihtiyaç sahipleri de belirlenecek.

Sadece İstanbul değil Ağrıda dahi yardıma muhtaç kişilere Allahın izniyle yardımcı olacağız.

 

Bu sene 150 öğrenciye Ağrı Derneği olarak burs veriyoruz ve Belediyeye yönlendirdiklerimizde oluyor. Gelecek yıl bu sayıyı artırıp öğrencilere moral desteği vereceğiz.

 

Her şey çok erken binamız hizmete başladıktan sonra yeni projelerimizle İstanbul’daki Ağrı’lılara ve Ağrı ilimize nasıl bir hizmetler yapacağız noktasında çalışmalarımızı kamuoyuyla paylaşacağız.

Ağrı Dernekler Federasyonu’nun Binası Yükseliyor