KIZIL AY’DA KONGRE HEYECANI Ağrı Patnos Doğumlu MURAT ÇALIŞ seçildi

KIZIL AY’DA KONGRE HEYECANI Ağrı Patnos Doğumlu MURAT ÇALIŞ seçildi

Türk Kızılay Derneği Soğanlık Şubesi ikinci olağan kongresini Saklı Köşk Kafede gerçekleştirdi.

Kongreyi, Divan Başkanlığına seçilen Mimar  Yunus Fırat Aydın yönetti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kurucu Şube Başkanı Mehmet Şimşek açılış konuşması gerçekleştirdi. Mehmet Şimşek yaptığı konuşmasında Kızılay gibi büyük insani yardım derneğinin Soğanlık şube Başkanı olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirti.Ayrıca   görev yaptığı süre içinde gerçekleştirdiği faaliyetleri anlattı.Bu bir bayrak yarışıdır,hizmet yarışıdır.Bende bu bayrağı Murat kardeşime ve yeni seçilecek olan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma devretmekten sevinç duyuyorum.Onların bundan sonra çok daha güzel hizmetler gerçekleştireceklerine inancım tamdır.diyerek konuşmasını tamamladı.

Divan Başkanını Dilek temenniler maddesine geçmesi üzerine söz alan İBB.Meclis üyesi Hüseyin Karakaya “Kızılay gibi bir oluşumda hizmet etmek gerçekten çok büyük onurdur.Bende bu hizmette yer almaktan mutluluk doyuyorum.Bu insanlık yarışında,insanlık adına insanların en dar günlerinde yanlarında yer alma yarışında yer alan tüm diğer arkadaşlarımı da bu manada tebrik ediyorum.Şubeye hizmetleri geçen diğer tüm arkadaşlarımız da çok kutsal bir iş yapmışlardır.Kendilerini tebrik ediyorum.Allah razı olsun onlardan.diyerek sözlerini tamamladı.

Yapılan seçim sonucunda katılan delegelerin tümünün oylarını alan Murat Çalış Soğanlık Şubesi yeni Başkanı seçildi.

Seçim sonucunda Şube yeni Başkanı Murat Çalış bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi.

Murat Çalış “Değerli Misafirler kıymetli kızılay gönüllülüleri

Bu gün yapılan kongremizde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

Yalnız değilsiniz sloganı ile yola çıkan ve asırlık bir çınar olan Türk Kızılay’ı tam 147 yıldır kuruluş amacından sapmadan insan mutluluğu için çalışmaktadır.

Bugün  ülkemizin ve dünyanın bir çok coğrafyasında yüzlerce insana yardım elini uzatan ve dünyanın en önemli yardım kuruluşları arasında ilk sırada yerini alan Türk kızıl ayının  başarısında yaptığı işin sorumluğuna sahip her ortam ve her koşulda yılmadan çalışan insan kaynağına ve Kızılay için olmazsa olmaz şubeler önemli bir yere sahiptir.

Değerli misafirler, kıymetli Kızılay gönüllüsü arkadaşlarım

Her geçen gün insani yardım çalışmalarının daha da önemli hale geldiği bir dönemde Türk Kızıl ayı soğanlık şubesi olarak emeği ve özveriyi ortak akıl ile birleştirerek her zamankinden daha fazla çalışmak zorundayız.

Gelecekte Türk Kızılayın ve Türk bayrağının yan yana başarı ile dalgalanmasına imkan sağlayan bizlerin çalışmaları olacaktır.

Değerli arkadaşlar bugün ayrıca Kızılay soğanlık şubemizi bu günlere kadar taşıyan önceki tüm yönetici ve üyelerine emeklerinden dolayı teşekkürü bir borç bilirken, Kızılay soğanlık şubesi kurucu şube  başkanım sn. Mehmet Şimşek ve değerli yönetimine hepinizin huzurunda ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Tekrar hepinize kongremize katıldığınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Kongre sonuncuda şekillenecek olan yeni yönetim ve üyelerimizin çalışmalarında hayır ve bereket diliyorum.. diyerek konuşmasını tamamladı.

Kongre programı sonuda yeni seçilen Şube Başkanı Murat Çalış Kurucu Şube Başkanı Mehmet Şimşek’e hizmetlerinden dolayı bir plaket takdim etti.

murat calis 1977 agri patnos dogumlu olan murat çalis ilk ve orta okulu patnosta tamamladiktan sonra liseyi soğanlik medine tayfur sokmen lisesinde tamamladi liseden sonra iş hayatına atildi 1998 yilinda kurdugu çalısoğlu gida san tic ltd sti ile soğanlık suadiye ve yakacikta gida sektörüde faliyet gosterdi halen gida sektorunde hizmet veren murat calis anadolu unuversitesi isletme fakultesi 3 sinif ogrencisidir murat calis has parti kurucu ilce baskan yardimciligi gorevini yorutmustur halen ak parti kartal ilce yonetiminde halkla iliskiler baskan yardimcisi gorevini surdurmektedir kartal bakkallar odasi baskan yardimciligi yapmistir . evli ve 3 cocuk babasidir

Yeni seçilen yönetim kurulu şu şekilde oluştu

Murat Çalış

Altan Yıldırım       Hüseyin Karakaya        Yunus Fırat Aydın

Müslüm İnan         Hamit Bayezit               Cumali Aktürk

Yücel Ortak             Sezgin Bektaş               Alirıza Fatih Demirkaya

Şeklinde oldu.

KIZIL AY’DA KONGRE HEYECANI Ağrı Patnos Doğumlu MURAT ÇALIŞ seçildi