Aydemir; Çoban Ateşini Yaktık

Aydemir; Çoban Ateşini Yaktık

Ağrı Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir öncülüğünde oluşturulan heyetle Ankara çıkarması yaptılar  
Ankara’da bakanlıklarda gerçekleşen heyette yer alan  Azop Başkanı Yavuz Aydemir, Arıcılar Birliği Başkanı  Erol Kılıç,Muhtarlar Derneği Başkanı Bedrettin Taşdan, Ağrı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nizamettin Şahin,ve Ziraat Odası Yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyetin ilk durağı Kalkınma Bakanığıydı.

Dap Bölge Başkanlığından  Destek ,Serka ve Sodes de pozitif ayrımcılık

Ziyaretin  ilk durağı olan Kalkınma Bakanlığında Bakan  Cevdet Yılmaz’la bir araya gelen heyet yaklaşık 1saat  20 dakika Bakan Yılmaz’la Ağrı’ya ilişkin istişarelerde bulundular.Bakan Yılmaz’ın Ağrıyı önemsediğinin altını çizen Yavuz Aydemir;sayın bakanımız ziyaretimizden duyduğu menuniyeti dile getirirken tüm içtenliği ile Ağrı’ya nasıl katkı sunabilirizin detaylarıyla ilgiliydi ,Çilek yetiştiriciliği konusunda destek istediğimiz bakanımıza Türkiye de Çilek Üretiminin Temmuz ayında bittiğini oysa iklim koşulları sebebiyle Ağrıda Çilek’in Ağustos ayında meyve vermeye başladığını bu yönde bir destekle hem Ağrı’nın kalkınmasına katkı sunacağımızı hem de Türkiye de sürekli taze çilek bulunması noktasında önemli bir rol oynayacağımızı ifade etmemiz üzerine Dap Bölge Başkanlığı ile görüşen Yılmaz konuya ilişkin destek ve hayata  geçirilmesi için çalışmaların başlatılması talimatını verdiler.

Bakan Yılmaz’a kısa bir süre önce il olan Iğdır’ın bile gelişme ve kalkınmada Ağrının 10 gömlek üstünde olduğunu ifade ederek Serka ve Sodes Projelerinde de Pozitif ayrımcılık sözü aldık dedi

Görüşmenin ardından 2. Randevularına geçen heyet bu kez de Tarım Bakanı Faruk Çelik ‘in odasında ağırlandı.Bakan Çelik’le de 2 saati aşkın süren görüşmede öne çıkan başlıklar şunlar

Ağrı Hayvancılık Bölgesi İlan Edilecek,Şeker Fabrikası İçin ‘Doğu Primi ‘’ Çalışmasına Başlanacak

Aydemir Bakan Çelikle gerçekleşen görüşmeyi şu cümlelerle özetledi.

Öncelikle Türkiye gündeminde ve Dünya Konjöktöründe yer bulabilmek için Bakanımızdan bu yıl 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nün Ağrıda kutlanmasını ve kendilerini Ağrıda ağırlamaktan onur duyacağımızı ifade ettik. Bakan Çelik teklifimizin yüzde doksan dokuz oranında hayat bulacağını şartların uygun olması durumunda Başbakan’ımızla birlikte Ağrı’nın tarihi ve mistik dokusunu da yeniden teneffüs etmekten mutluluk duyacaklarını ifade ettiler.Ülke gündeminde bir olumsuzluk yaşanmaması durumunda İnşallah bunun sözünü aldık ve Ağrımızda bu önemli kutlamayı tüm devlet erkanıyla birlikte hayata geçireceğiz.

Yine sayın bakanımız görüşme esnasında müsteşarını arayarak mutlak bir şekilde Ağrının hayvancılık bölgesine geçirilmesi bildirerek çalışmanın başlamasını talimatlarını verdiler.Bu durumda Ağrı ,Erzurum ve Iğdır’la birlikte 3. Hayvancılık bölgesi olma kapsamına alınmış oldu.

Şeker Fabrikasına yönelik istemlerimize de  Ağrı Şeker Fabrikasını kapatmak gibi bir düşüncemiz yok diyen Bakanımız geçmişte uygulanan doğu primi uygulamasını da değerlendireceklerini ve bu anlamda bölgenin tamamına katkı sunmayı gündeme alarak İnşallah olumlu şekilde sonuçlandıracaklarını ifade ettiler.

Yine başka bir husus olarak şunuda ifade etmek istiyorum Bakan Çelik Arcılık konusunda da tüm bölgede kovan başı desteği 2 katına çıkaracaklarınının müjdesini verdiler.

Çoban Ateşini Yaktık

Aydemir ; Biz oda başkanlığında edindiğimiz tecrübeler ışığında Çoban Ateşini yaktık bu saatten sonrası bu çoban ateşine tanıklık edenlerin hikayesi olacaktır istiyoruz ki hep birlikte ağrıyı tüm siyasi kamplaşmalarından  arınmış bir şekilde kendi duru saf öz hüviyetine dönüştürerek erdemli yeni ve güçlü bir Ağrı inşa edelim.Bu noktada siyasetin bürokrasinin ve sivil toplumun katılımına ihtiyacımız var çalışmalarımızı aralıksız devam ettirme gayretimizdede tüm toplum katmanlarından destek bekliyoruz .diyerek cümlelerini tamamladı.

Aydemir; Çoban Ateşini Yaktık