DBP: " SAVAŞIN ÜRÜNLERİ KALKMALI, ŞEHİR YIKIMLARI DURMALIDIR"

DBP: " SAVAŞIN ÜRÜNLERİ KALKMALI, ŞEHİR YIKIMLARI DURMALIDIR"

DBP: " SAVAŞIN ÜRÜNLERİ KALKMALI, ŞEHİR YIKIMLARI DURMALIDIR"
AĞRI HDP(Halkların Demokratik Partisi) ve DBP(Demokratik Bölgeler Partisi) İl Örgütleri, yapılan basın açıklamasında barışın gelmesine ve ölümlerin bitmesine değindi.
PKK ve Kürt Önderi Abdullah Öcalan'ın komplo ile Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin 17'inci yılında HDP ve DBP Ağrı parti yönetimi meydan caddesinde saat 12 sıralarında bir araya geldi.
Basın açıklamasına katılım gösteren HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık ve DBP Ağrı Eş Başkanları Barış Demir, Ayfer Birlikler hazır bulundu.
Yapılan basın açıklamasında: 
"Uluslar arası bir komplonun sonucunda Türkiye'ye teslim edilen Kürt halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın şahsında uygulanan tecrit özde bütün Kürt halkına uygulanmaktadır. 
Bu uygulama 17'inci yılını geride bırakmıştır. Gerek devlet gerek hükûmet bu gerçekliğin farkına vararak, kadim bir sorun olan Kürt sorununun çözümü noktasında kendisini esas almış olsalar bile, kendisi ile müzakere halindeyken de bir yandan da tecrit uygulamalarını aksatmadan devam ettirmiş.
Eğer Kürt halkının Önderi Sayın Abdullah Öcalan, öngörüleri dikkate alınmış olsaydı, bugün İçinde bulunduğumuz bu savaş ve yıkım yaşanmayacaktı.
AKP, 2002'de bir seçim ile hükûmeti almadı. Bir proje ürünüdür. Dolayısıyla ile Türkiye halklarına doğru rotayı vermesi mümkün değildir.
Ve maalesef 21. yüz yılda 3'üncü Dünya Savaşını yaşıyoruz.
Kürt halkı için katliam tehlikesi geçmemiştir. Bu sebeple Cizre vahşetini kınıyoruz. Ve bu savaşın ürünü ve bir parçası olan tecrit bir an önce kalkmalı ve bu şehir yıkımları durmalıdır.
KÜRT HALK ÖNDERİ ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK, BARIŞA HİZMETTİR. "

 

DBP: " SAVAŞIN ÜRÜNLERİ KALKMALI, ŞEHİR YIKIMLARI DURMALIDIR"