Ağrı'da Dondurucu Soğuklar Ağrı'da Hava Eksi 35 Derece

Ağrı'da Dondurucu Soğuklar Ağrı'da Hava Eksi 35 Derece

Ağrı'da gece sıfırın altında 35 dereceye kadar düşen Hava sıcaklığı, kentte yaşamı olumsuz etkiledi.
Dondurucu soğukların hakim olduğu Ağrı ve ilçelerinde, araçlar dondu, bir çok ev ve iş yerinin camları buzla kaplandı.
Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 35 dereceye kadar düştüğü Ağrı’da, sürücüler araçlarını çalıştırmakta güçlük çekti.
Dondurucu hava sıcaklıkları, ev ve iş yerlerinin camlarıyla kilit bölümlerinin buz tutmasına yol açtı. Bölgede birçok araç sahibinin, gece araçlarının donmaması için motor bölümlerini battaniyelerle sararak korumaya çalıştıkları gözlendi.
Sabahın erken saatlerinde Canlı hayvan pazarına hayvanlarını getiren besiciler ise, soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşadı.
Besicilerden Ercan Ergül, kentte fabrika olmadığından dolayı işsiz kalınca mecburen hayvan pazarına geldiklerini belirterek, "Hava eksi 30-35 derece akşamları eksi 40 dereceyi bile buluyor. Pazarda hayvanlarda bizde üşüyoruz. Gördüğünüz gibi ağzımız yüzümüz donmuş" ifadelerini kullandı.
Ağrı'da hava sıcaklığı azalmaya devam edecek

Havanın az bulutlu ve açık, yer yer sisli ve puslu geçeceği tahmin edilen bölgede hava sıcaklıklarının 4 ila 6 derece daha azalması bekleniyor. Buzlanma ve don olayı ile eğimli yerlerde çığ tehlikesinin bulunduğu bölgede, vatandaşların ve yetkililerin bu konularda tedbirli olmaları istendi.
65 Köy yolu kapalı

Bölgede aralıklarla etkili olmaya devam eden Kar yağışı ulaşımda da aksamalara neden oluyor. Tipi ve fırtına nedeniyle Ağrı'da 65 köye ulaşım sağlanamıyor.
Kapalı yolların açılması için il özel idaresi ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Hava ölçüm değerlerindeki farklılık

Meteoroloji yetkilileri, vatandaşların araçlarında, cep telefonlarında ya da park bahçelerdeki termometrelerde gördükleri değerlerle meteorolojinin ölçümleri arasındaki farklılığın ölçüm sisteminden kaynaklandığını belirtti.
Doğru ölçümlemenin Toprak zemininden 2 metre yükseklikte ve diğer hava koşullarından arındırılmış ortamda yapıldığını, diğer ölçüm araçlarının ise çoğu zaman metal zeminde ve rüzgar etkisine açık ölçümleme yaptığına işaret eden yetkililer, bu nedenle vatandaşların hava sıcaklığı değerlerini olduğundan daha soğuk ya da daha sıcak ölçebildiklerini dile getirdi

Ağrı'da Dondurucu Soğuklar Ağrı'da Hava Eksi 35 Derece