AĞRI HDP VE AK PARTİ İL BAŞKANLARINDAN BUGÜN SERT AÇIKLAMALAR GELDİ

AĞRI HDP VE AK PARTİ İL BAŞKANLARINDAN BUGÜN SERT AÇIKLAMALAR GELDİ

Ağrı Ak Parti ve HDP il başkanları bugün peşpeşe sert açıklamlarda bulundular. Ağır ithamların yer aldığı açıklamaların ilki HDP il başkanın Dijle haber ajasına verdiği demeçle geldi. Bu haberin hemen ardından ise Ak Parti il başkanından sert açıklamalar geldi.

HABER METNİ (HDP İL BAŞKANINDAN)

AĞRI (DİHA) – AKP Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca'nın da içinde bulunduğu bir aracı durduran polislerin, aracın içerisinde silah ve mühimmatlar yakaladığı iddia edildi. İddiayı ortaya atan ve silahların 'Esadullah' gibi paramileter gruplara götürüldüğü ileri süren DBP Ağrı İl Eşbaşkanı Necmettin Efe, olayın örtbas edilmeye çalışıldığını belirtti. İddianın hedefindeki AKP'li Atmaca ise olayı doğrulasa da kendisiyle alakalı olmadığını savundu.


İsmi sık sık devlet kurumlarına yapılan atamalara müdahale etmek iddiaları ile gündeme gelen AKP Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca'nın aracında silah ile mühimmatlar yakalandığı iddia edildi. AKP'li Atmaca'nın çok yakın bir akrabasından aldığı bilgi üzerine bu iddiayı ortaya atan isim ise DBP Ağrı İl Eşbaşkanı Necmettin Efe. 
Yaklaşık 15 gün önce Patnos ilçesinden Ağrı merkeze gelirken Atmaca'nın bulunduğu aracın polisler tarafından durdurulduğunu ve içerisinde bazı silahlar ile mühimmatın yakalandığı belirten Efe, aracı durduran polisler hakkında soruşturma açıldığı bilgisine de ulaştıklarını ifade etti.

'Olayı örtpas etmeye çalışıyorlar'

Silahları yakalayan polislerin 'paralel yapı' üyesi olmak ile suçlandığını ve soruşturmaya tabi tutulduğunu aktaran Efe, "Fakat birileri devreye girip olayı kapattı. Bu olay örtbas ediliyor. Perde arkasında hangi pazarlığın yapıldığını doğrusu bilmiyoruz. Sözüm ona başkan elini kolunu sallayarak geziyor" diye konuştu.

'Söz konusu AKP'liler olunca işler değişiyor'

DBP'li Efe, iddialarda bulunduğu AKP'li Atmaca'nın çıkıp açıklamaya yapma çağrısında da bulundu. Efe, "Bir siyasetçinin silah ile ne işi olabilir? Siyasetçi mi yoksa çetebaşı mı olduğunuzu belirleyin. Silahlar eğer size ait değilse bunları 'Esadullah' timlerine mi taşıyordunuz? Bu silahlar ile kimi vuracaktınız?" diye sordu.

AKP'li Atmaca: Öyle bir olay olmuş fakat benimle alakası yok

Bu iddialar üzerine telefonla ulaştığımız AKP'li İl Başkanı Kemal Atmaca ise, "Bu konunun benim ile bir alakası yok. Araç benim değil ve ben araçta bulunmadım. Öyle bir olay meydana gelmiş, fakat benim ile bir alakası bulunmamakta" sözleriyle iddiaları yalanlamaya çalıştı
Kaynak: Diha

 

Yapılan bu açıklamaların hemen ardından Ak parti il başkanı Kemal Atmaca ise şu açıklamalarda bulundu.

HABER METNİ (AK PARTİ İL BAŞKANINDAN)

Dicle Haber Ajansına yaptığı açıklamada Ak Parti İl Başkanı Kemal Atmaca yı Esedullah adlı örgüte silah yardımı yapmakla suçlayan Dbp Ağrı İl Başkanı Necmettin Efe’ye ak parti il başkanı kemal atmacadan yalanlama.

Daha öncede onur ve haysiyetimize yönelik edep sınırlarını zorlayan ifadelerle taciz eden saldırıda bulunan Dbp İl Başkanı Necmettin Efe’ye suskunluğumuz korkmamızdan yada çekinmemizden değil tamamen edebimizdendi.

Ama bu akıllara ziyan açıklamanın sessizce geçiştirilmesi söz konusu olamaz.Bahse konu haberde iddia edildiği gibi şahsıma ait yada içinde bulunduğum herhangi bir araçta ruhsatsız bir silah yakalanmış olması hadisesi asla gerçeği yansıtmamaktadır ki bahsettikleri örgütün adını bile bilmemekteyim.Açık ve net bir şekilde ifade etmek istiyorum ki iddia ıspat ister ve bu iftirayı şahsıma yönelten Necmettin Efe bunun ıspatıyla mükelleftir şayet ıspat etmessede en amiyane tabiriyle alçaktır, çünkü bu tavır alçakcadır.

Ağrı da zaman zaman asayiş uygulamaları yapılmakta ve ruhsatsız silahlarda yakalanmaktadır ama şahsıma ait yada içinde bulunduğum herhangi bir araçta böyle bir hadise vuku bulmamıştır.Ki Ağrı daki rutin aramalardaki yakalamalarda  iddia edildiği gibi örgütsel destek çapında olmayıp münferit hadiselerdir.

Terörün öbeğinde olan bir ismin siyasi temsilcilerinin bile yıllarca askere ,polise kurşun sıkmış hendek siyasetinden beslenmiş Türkiye yi bir kaos ortamına dönüştürme gayretinde  savaş çığırtkanlığı yapan paçalarından terör ve örgüt akan bu şahsiyet’in hakkımızdaki iddiası ne kadar gerçekçi olabilir ?

Necmettin Efe’ yaptığı açıklamada şahsımıza bir soru  yöneltiyor

 ‘’Bir siyasetçinin örgütle ne işi olur’’

 Sayın Efe bu sorunun gerçek muhatabı sizsiniz sırtını Pyd’ye Pkk ‘ya,Ypg ye dayadığını açıkça deklare eden in organik bağlantınızın  olduğu eş genel başkanının açıklamaları ışığında aynı soruyu ben size yöneltiyorum . Sayın Efe bir siyasi partinin il başkanının terörle ve terör  örgütüyle nasıl bir ilişkisi olabilir neden buna ihtiyaç duyar lütfen siz cevaplarmısınız kamuoyunu da aydınlatmak adına.Temsil noktasında siyaset yapan ve yıllarca askere,polise karşı silah sıkanların var olduğu yapıda ne işiniz var?

Yine aynı açıklamada kurum ve kurum amirlerine baskı oluşturduğumuz iddia edilmiş.Sayın Efe zahmet edip bu meseleyi kurum amirlerine danışmış olsaydı sanırım alacağı cevap bugüne kadar herhangi bir temsil noktasında siyaset yapanların aksine,bürokrasinin rahat bir nefes aldığı ve bu sebeple bizlere defaatle teşekkür ettiklerini öğrenmiş olacaklardı.

Netice olarak iliklerine kadar teröre bulaşmış ve o dili iyi bilen sayın il başkanını ıspata davet ediyor ,bir siyasi parti il başkanının terörle neden bu denli içli dışlı olduğu neden buna ihtiyaç duyduğu sorusunun cevabını da merakla bekliyoruz." dedi..

AĞRI HDP VE AK PARTİ İL BAŞKANLARINDAN BUGÜN SERT AÇIKLAMALAR GELDİ