Yılmaz: ‘’Beşiktaş’ta bir Ağrılılar Derneği kurma planım var’’

Yılmaz: ‘’Beşiktaş’ta bir Ağrılılar Derneği kurma planım var’’

İstanbul Beşiktaş’ta birçok Ağrılı hemşerisinin olduğunu ve birlik olarak memleketleri ve çocuklarının gelecekleri için çalışmalar yapmaları gerektiğini vurgulayan Ahmet Yılmaz, ‘’Beşiktaş ilçemizde bir Ağrı Derneği kurmak istiyoruz’’ dedi.

İstanbul Beşiktaş’ta Holy Pub kafenin sahibi Ahmet Yılmaz gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Beşiktaş’ta Ağrılıların yoğun bir nüfusa sahip olduğunu belirten Yılmaz, burada bir Ağrı Derneği’nin eksikliğinden bahsederek, dernek kurma planı hakkında bilgiler verdi. 1996 yılında lise okumak için Ağrı’dan İstanbul’a geldiğini anlatan Yılmaz daha sonra burada iş hayatına atıldığını anlattı. Birçok sektörde yer aldıktan sonra kendi kafesini açtığını, daha sonrasındaysa turizm sektörüne yönelerek bir firma kurduğundan bahsetti.

Beşiktaş’ta şu an hali hazırda bulunan Esnaflar Derneği’nin kurucularından olduğunu ve 3 yılda başkanlık görevini yürüttüğünü ifade eden Yılmaz, şimdi de bir Ağrılılar Derneği kurma planı olduğunu açıkladı. Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘’Dernekçilik konusunda edindiğim tecrübelerle şimdi Beşiktaş’ta bulunun Ağrılıların toplanacağı, birlik olacağı bir dernek kurmak istiyorum. Kurulacak olan dernekte önceliğimiz gençler olacak. Yönetimde özellikle gençlerin bulunmasını istiyorum. Umarım çevredeki Ağrılı hemşerilerimizde derneği kurarken bizim yanımızda olur ve desteklerini esirgemezler. Burada bir sürü Ağrılı esnafımız ve iş adamımız var. Bu konu bizi gururlandırıyor.

‘’EN ÖNEMLİ ŞEY EĞİTİM’’

Ama bir eksiğimiz var. Ağrı çok yoksul bir ildir. Ağrı’da çok fazla köklü, zengin aileler yoktur, az vardır. Dolayısıyla Ağrı’dan buraya gelerek şu an durumu iyi olan birçok insanımız geçmişte birçok alt meslek grubunda yer almıştır. Ve elleriyle kazıyarak, emekleriyle yükselerek şimdiki durumlarına ulaşmıştır. Oradan gelip, bu başarılara ulaşan her bir Ağrılı bizi duygulandırıyor ve sevindiriyor. Ama bu yetmez. Toplumsal olarak dernekleşeceğiz. Birleşeceğiz. Yatırımlara önem vereceğiz. En önemlisi eğitime çok önem vereceğiz. Bizim okuyamayan kız çocuklarımız var. Bir sürü öğrencimiz var. Yurt kurabiliriz, burs verebiliriz. Köyde hala yaşayan ayakkabısı olmayan, önlüğü olmayan çocuklarımıza destek olabiliriz. Bunların geleceğini birlikte kurtarabiliriz. Kendi çocuklarımızın, ülkemizin geleceğini kurtarabiliriz yani. Bir tane akıllı çocuk bir ülkenin, bir ailenin komple kaderini değiştirebilir. Yeter ki o çocuklara o imkanı sağlayalım. Dünya’da gezdiğim birçok ülke oluyor. İşte bu noktada dernekleşmemiz, birlikte hareket etmemiz çok önemli. Beşiktaş ilçemizde gecikmiş bu işlemi tamamlamak istiyoruz’’ dedi.

Yılmaz: ‘’Beşiktaş’ta bir Ağrılılar Derneği kurma planım var’’