İSTANBUL ONLARA AĞRI DUYGUSUNU UNUTTURMADI

İSTANBUL ONLARA AĞRI DUYGUSUNU UNUTTURMADI

İSTANBUL ONLARA AĞRI DUYGUSUNU UNUTTURMADI

Ağrı Patnos ilçesinin saygın işadamlarından Mehmet UÇAR, Kıyas UÇAR ve sağlık sektöründe olan Ertuğrul TUTAR yıllardır İstanbul gibi bir metropolde yaşıyor olmalarına rağmen, Ağrılı olmanın duygusunu hiçbir zaman silip bir kenara koymadılar. Hatta doğu ve batı arasındaki sentez, onların hayata bakış açılarına evrensellik bile kazandırdığı açık bir gerçek gibi yansıyor. Bu yansımanın sosyal düzlemdeki tanımı ise, doğunun yerel kültürünü terk etmeden batılı olma normları ile profilden batıya sosyalize olarak batılılar gibi yaşamayı kavrayabilmek...

Sanıldığı gibi Ertuğrul TUTAR, Mehmet UÇAR ve Kıyas UÇAR adlı Ağrılı dostlar, geçmiş zamanlardaki hayatlarına karşı özlem duygularını bastırmadan doğu ile batı arasındaki sentezi yakalayıp bir geçiş köprüsü gibi kullanarak, evrensel hayatı kavramsal açıdan yaşamayı başarmış bulunuyorlar. Yüreklerin sıcaklığı potasındaki duyguları sayesinde Ağrılı bu dostlar, görüleceği gibi Nostaljik Ağrı günlerine anlam katar gibi bir gerçeklik ve ekol oluşturarak Ağrılı olmanın gururuyla hayatla bütünleşerek yaşıyorlar.

Sosyalleşme süreçlerinde değişim her insan için kaçınılmaz bir olgudur. Kıyas UÇAR, Mehmet UÇAR ve  Ertuğrul TUTAR Ağrı Patnoslu  üç işadamı Ağrı duygusuna sarılmış şekilde bir duruş içindeler. Yani Ağrı'nın yerel kültüründen kopmadan, batı hayatına uyum sağlayarak dostluk duygularına anlam kattıklarını belirten üçlū adına konuşan Sağlık sektöründe işletmeci olan Ertuğrul Tutar, "bizi batıda hayata bağlayan özel etken, Ağrılı olmamızın marjinal duygusudur” dedi.

Zeki Ertoğan

İSTANBUL ONLARA AĞRI DUYGUSUNU UNUTTURMADI