BAŞKAN SARI 2015'TE YAPILAN ÇALIŞMALARI AÇIKLADI

BAŞKAN SARI 2015'TE YAPILAN ÇALIŞMALARI AÇIKLADI

Eleşkirt Belediye başkanı Sebahattin Sarı 2015 yılında Eleşkirt Belediyesinin kazanımlarını açıkladı.Sarı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
''
Aziz Eleskirtliler İlçemiz açısından 2015’in başarılı bir yıl olduğunu düşünüyoruz. Özel sektör tarafından yapılan büyük çaplı yatırımların hayata geçmesi ve kamu tarafından cumhuriyet tarihinin Eleskirt için en büyük projeleri arasında yer alan Aydintepe barajının ihalesinin bitmesi; üniversitemizin alt yapısının hızla devam etmesi, şehir içi su sebekesi calismalarinda 2 yeni su kaynaginin bulunmasi, Okulu olmayan Hürriyet mahallemizin okulunun bitmesi. PTT karşında yer alan eski Jandarmanın yerinin Belediyemize kazandirilmasi ve Aile çay bahçesi park şeklinde projenin Bakanlık nezninde onaylanması. Kısa süre önce yaklaşık 10 yıldır çarşı merkezinde yer alan ve ilçemiz in imajına yakışmayan is merkezi tamamlanarak Belediye hizmet binasi ve alis veris merkezi olarak ilcemizin hizmetine sunulmustur. Yani sira arac parkimiza 2 adet vidanjor 1 adet makam araci 1 adet cop toplama araci kazandirilmistir. Eski hamam karsisindan lozan mahallesine direk bağlantı sağlayan yeni bir cadde acilarak ve parke taşı yapılarak halkımızın kullanımına sunulmuştur. Çarşı merkezimizde kaldırım taşları boyanarak görsel çalışmalar bitmiştir. Kendi işini kurmak isteyen 25 gencimiz için girisimcilik kursu Belediye bünyesinde açılarak kendilerine belgeleri verilmiştir. Araç parkimizda hurdaya ayrılan bir kısım araclarimizin ve kullanimda olan araçların bakım ve onarımları Erzurum Büyük Şehir Belediyesinin desteği ile ücretsiz bir şekilde onarilarak hizmete sunulmuştur. Halkımızın kullanımına sunmak adına 200 adet çöp konteyneri cadde ve sokaklarimiza bırakılmıştır. Bu hizmetlerin yapilmasinda Beledeyimizin oz kaynagindan kesinlikle tek kurus harcanmamisitir tamamen proje ve hibe yoluyla hizmetler ilcemize kazandirilmistir. Hayırlı olsun güzel ilçem sizden aldığımız güçle önümüzde ki yillarda da hizmetimiz yeni Eleşkirt için devam edecektir.
2016 yılının da ülkemiz ve memleketimiz için olumlu gelişmelerin yaşanacağı, insanımızın huzur, refah ve mutluluğunun artacağı maddi ve manevi hazların yaşanacağı bir yıl olması dileğiyle tüm hemşerilerimizin yeni yılını en kalbi duygularla kutlar; Hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim."
Sebahattin Sarı

 

BAŞKAN SARI 2015'TE YAPILAN ÇALIŞMALARI AÇIKLADI