Başkan Yıldız güven tazeledi

Başkan Yıldız güven tazeledi

Başkan Yıldız güven tazeledi 


Çayırova Ağrılılar Derneği 4. Olağan Genel Kurul toplantısı’nda Başkan Vezir Yıldız oy çokluğu ile yeniden başkan seçildi.  
2011 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Çayırova Ağrılılar Derneği’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı Kocaeli’de bulunan dernek binasında yapıldı. Kongre de 2’inci kez aday olan Başkan Vezir Yıldız delegelerin tümünün oyunu alarak güven tazeledi. Başkan Yıldız, kurula katılan herkese şükranlarını sunarken birlik ve beraberlik vurgusunu yaptı. 
Çayırova Ağrılılar Dernek Başkanı Vezir Yıldız ev sahipliği yaptığı kongreye; Kocaeli (KADEF) Ağrılılar Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Yıldırım, İstanbul Ağrı Kültür Dernekleri Federasyon Başkanı Mehmet Uşen, İstanbul Ağrılılar Dernek Başkanı Nihat Adan, Kocaeli Körfez Ağılılar Dernek Başkanı Nurettin Kaplan, Tuzla Ağrılılar Dernek Başkanı Abdullah Sayan, Gebze Ağrılılar Dernek Başkanı Musa Yeni, Dilovası Ağrılılar Dernek Başkanı Muhammed Şerif Bozkurt, Patnoslular platformu (İSPAT) Genel yayın Koordinatörü ve Başkanı Taner Kargı, Çayırova İlçe Spor Müdürü İbrahim Şahin  Sultanbeyli Cumaçay Gömik Dernek Başkanı Ali Ilidi, Gebze Vergi Dairesi Uzmanı Hadi Taşdemir, iş adamları, üyelerimiz ve Ağrılı hemşeriler katılım gösterdi.  

“DOĞRU OLANIN YÜKÜ AĞIR OLMAZ”
Çayırova Ağrılılar Dernek Başkanı Vezir Yıldız, hemşerilerinin güven ve desteği için teşekkürlerini sunarken, “Bugün buraya yoğun katılımın olması bizlere büyük güç ve kuvvet vermiştir. Aldığımız bu görevi Allah’ın izni ve başarıyla yürüyeceğimizin inancını arttırdı. Anladım ki yolu doğru olanın yükü ağır olmaz. Covid pandemisinden hayatını kaybeden hemşerilerimize Allah’tan rahmet ve yakalananlara da acil şifalar diliyorum. Buraya katılım gösteren STK Başkanlarına ve hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum.”dedi. 

“ÜYELERİMİZİN HAKKINI HER ALANDA KORUMALIYIZ”
Asıl üstlenmesi gereken misyonun Ağrı kültürünü korumak olduğunu belirten Başkan Yıldız, “Kültürümüzde; dayanışma, birlik ve kardeşlik var. Kültür bir toplumun manevi değerlerinin toplamıdır. Bizde bu manevi değerleri koruyabilmek için maddi değerlere de ihtiyaç duyulmaktadır. Yerel yönetimle deneklerin bir içinde olması bana göre zaruridir. Üyelerimizin hakkını her alanda korumalıyız. Kimseye boyun eğmeden dik durmasını bilmeliyiz. Biz yöneticilerin hesap vereceği tek yer üyelerimiz olmalıdır. Gençlerimizin de toplum içinde daha güçlü ve söz sahibi olmaları için çaba göstermeliyiz. Yönetilen değil, yöneten olmanızdır. Sizlerin olmadığı bir dernek balsız bir bal kovanına benzer.” ifadelerini kullandı.

      
“SOSYAL FAALİYETLERDE HİÇBİR ZAMAN GERİ KALMADIK”
Son olarak Başkan Vezir Yıldız konuşmasında şunları söyledi: 
“Görevi aldığımız 1 yıl içinde Covid pandemisi ile uğraştık. Ondan önce, Düğün, Dernek, Cenaze anlamında hemşerilerimizin hep yanında olduk. Biz İftar yemekleri ve kahvaltı programları yaparak kaynaştık. Elazığ depreminde üyelerimizin katkıları ile bir kamyon erzak yardımında bulunduk. Dernekler içerisinde en büyük desteği sunan Çayırova Ağrılılar Derneği oldu. Bu tarzda sosyal faaliyetlerde hiçbir zaman geri kalmadık. Fakat pandemi dolayısı ile hedeflediğimiz projelerimizi yapamadık. Pandemi süreci müsaade ederse çeşitli etkinliklerimiz olacak. Çeşitli akademisyenlerimiz ile birlikte 2 hafta da bir defa olacak şekilde belli programlar düzenleyeceğiz. Hocalarımızı getirerek derneğimizde Kuran tilaveti düzenlemek istiyoruz. En büyük hedeflerimden bir tanesi de budur. Kızılay ve Yeşilay ile beraber program düzenlemek istiyoruz. Çünkü; gençlerimizin farklı yönlere yönlendirilmemesi adına onları uyuşturucuya karşı bilgilendirmek gerekiyor.”   


“SİYASİ PARTİ GEÇİCİDİR KALICI OLAN HEMŞERİMDİR”
Başkan Vezir’in konuşmasından sonra kürsüye çıkan İstanbul Ağrılılar Dernek Başkanı Nihat Adan ise “Dördüncü defadır buraya geliyorum güzel bir oluşum olduğunu görüyorum. Ben İstanbul’da ilk derneği kurarken; insanların bir araya geleceği bir yer olmasını amaçladık. Biz birlik ve beraberlik içerisinde birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor. Birbirimizi güzel görelim ve tatlı tatlı konuşalım. Tabii ki içeride de birbirimizin hatalarını da söyleyeceğiz. Ben hayatım boyunca hiçbir siyasi partiye gitmedim. Siyasi parti geçicidir kalıcı olan hemşerimdir. Bu arada biz birbirimizi acımasızca eleştirmekten biz nereye gideceğiz? Biz sorularımızı birbirimizi tanışsak çözemeyeceğimiz sorun yok.” dedi.

“GENÇLERİMİZE YER AÇMALIYIZ”
Kongre de bulunmasından ötürü mutlu olduğunu belirten Kocaeli (KADEF) Ağrılılar Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Yıldırım, ise “2 yıldır Kocaeli’nde hemşerilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Biz birlikte bir toplumuz. Toplumun her katmanında var ama mikrofonu alan koltuğu bırakmıyor. Gençlerimize yer açmalıyız. Bir arada olmalıyız ama işin merkezinde olanlar bunu yapamıyor. Hepimiz kazanalım. Birlikte olursak kocaman ailemizi siyasi camia görerek ayağımıza gelecek. Bölük şekilde olmayalım. Birbirimize destek vererek gücümüzü gösterelim.” ifadelerini kullandı.  

“BİZ KURUMSALLAŞACAĞIZ”
İstanbul Ağrı Kültür Dernekleri Federasyon Başkanı Mehmet Uşen, 5 senedir, sivil toplum örgütlüğünden bir yerlere gelmeye başladıklarına değinirken, “Bundan sonra ki süreçte daha kuvvetli bir şekilde birlik ve beraberliğimiz olacak. Sizler bireysel olarak değil, toplumsal olarak birbirinize kenetlenerek bir yere gelebiliriz. Biz kurumsallaşacağız. Kurumsallaşmasak bizim birlik beraberliğimizde sıkıntılar olacak. Hepimizin bir olması gerekiyor tek yolu ise kongreler bir araya gelmeliyiz. Konfederasyon federasyon ve derneklerin tek bir çatı altında toplanması gerekiyor.”dedi.

“DESTEK OLMAZSAK AĞRI’YI BİR YERE TAŞIYAMAYIZ”
Kocaeli Körfez Ağılılar Dernek Başkanı Nurettin Kaplan ise “Vezir başkanımızın bugüne kadar yaptığı çalışmaları taktir ile karşılıyorum. Bundan sonra ki süreçte de güzel projelere imza atacağından şüphemiz yoktur. Konfederasyon, federasyon ve derneklerimiz kültürümüzü tanıtmak açışından çok önemlidir. Önceliğimiz kendi bölgemizde kültürümüzü ve birlik ve beraberliğimizi yaşatmaktır. Ama siyasette de değerlerimizin önünü açması içinde destek olmalıyız. Destek olmazsak biz Ağrı’yı bir yere taşıyamayız.” ifadelerini kullandı.    

“DERNEK KONUSUNDA ZAYIFIZ”
Dilovası Ağrı Dernek Başkanı Muhammet Şerif Bozkurt ise “Kongrenin yeni yönetime hayırlara vesile olmasını temin ederken, “Hepimiz böyle güzel günlerde bir olalım birlik te olalım. Dernek konusunda gerçek konuşursak zayıfız. Çabalar göstersek de biz bunu bir türlü toparlayamıyoruz. Biz birlikte beraber olursak Belediye başkanı çıkartabiliriz. Yaşadığımız yerde Ağrılı bir muhtarımız yok çok üzücü bir durum.” dedi.

YÖNETİM LİSTESİ
ASİL ÜYELER
Vezir Yıldız
Feyzi Babrak 
İsrafil Budak
Abdulmecit Gültek
Vefa Uğur
Vefa Demir
Bilal Öğe 
YEDEK ÜYELER 
Recep Yıldırım
Fahrettin Esin 
Furkan Ata 
Tahsin Bertan 
Cemal Efe 
Metin Yalçın 
Ömer Karatay
DENETLEME KURULU
ASİL ÜYE
Muhsin Ateş 
İsmail Dede 
Medeni Babrak 
YEDEK ÜYE
Şükrüllah Tuğba 
Mehmet Zeren
Volkan Deniz 
SÜLEYMAN ÇAY-ZEKİ ERDOĞAN 

Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi
Başkan Yıldız güven tazeledi