TUTAK İSTABUL'DA ESTİ

TUTAK İSTABUL'DA ESTİ

TUTAK İSTABUL'DA ESTİ

 

Ağrı Kültür Dernekleri Federasyon düzenlemiş olduğu İstanbul Ağrı Tanıtım Günleri Maltepe'de gerçekleşti.

 

Ağrı kültürünü İstanbulluya yaşatan İstanbul Ağrı Tanıtım Günleri Maltepe Meydan'ında gerçekleşti. Ağrı Kültür Dernekleri Federasyon'un düzenlediği tanıtım günlerinde birçok belediye stantları ile Ağrı yaşandı. Stantlarda Ağrı yöresel yemekleri gelen vatandaşların ilgi odağı oldu. Festivale katılan Tutak Belediye Başkanı Bülent Duru, festivale katılmaları için davet eden Ağrı Kültür Derneklerine teşekkürlerini sundu.

 

"FESTİVAL BÖLGEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

 

Tutak Belediye Başkanı Bülent Duru, İstanbul gibi Metropol bir kentte bu tür etkinliklerin yapılması çok dikkat çekici olduğunu belirtirken, "Biz burada yöremin kültürünü, damak tadını ve coğrafyasını tanıtmaya çalışıyoruz. Buraya gelen vatandaşlarımızla kaynaşmaya ve hemşerilerimizle hasbihal etmek için geldik. Çok ciddi bir emek ile yol geldik burada Ağrılı hemşerilerimize karşın bir kırgınlığımız var. Açıkça söylememiz gerekirse beklediğimiz ilgiyi göremedik. Tabii bu yapılan festival bölgede bir ilk bu tip etkinlikler bölgeler açışından çok önemlidir. Bundan sonra hemşerilerimizi bu tarz etkinlikleri ciddiye alması ve çok katılım yapmasını diliyoruz. Buradan bize bu imkanları sağlayan tüm federasyonlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

 

"BÜTÜN DERNEKLERİN FESTİVALE KATILMASINI İSTERİZ"

 

Dernekleri bir arada olması gerektiğinin altını çizen Tutak Belediye Başkanı Bülent Duru, "Biz hepimiz burada bir gayeyi gerçekleştiriyoruz. kimse burada siyaset üzerinden veya bir rant üzerinden yürümesini çok doğru bulmuyoruz. Biz isteriz ki bu tür organizasyona bütün dernekler katılsın." ifadelerini kullandı. Haber Zeki Erdoğan İstanbul   

TUTAK İSTABUL'DA ESTİ
TUTAK İSTABUL'DA ESTİ
TUTAK İSTABUL'DA ESTİ
TUTAK İSTABUL'DA ESTİ
TUTAK İSTABUL'DA ESTİ
TUTAK İSTABUL'DA ESTİ