İSTANBUL'DA HAMUR RÜZGARI

İSTANBUL'DA HAMUR RÜZGARI

İSTANBUL'DA HAMUR RÜZGARI

Ağrı Kültür Dernekleri Federasyon düzenlemiş olduğu İstanbul Ağrı Tanıtım Günleri Maltepe'de gerçekleşti.

Ağrı kültürünü İstanbulluya yaşatan İstanbul Ağrı Tanıtım Günleri Maltepe Meydan'ında gerçekleşti. Ağrı Kültür Dernekleri Federasyon'un düzenlediği tanıtım günlerinde birçok belediye stantları ile Ağrı yaşandı. Stantlarda Ağrı yöresel yemekleri gelen vatandaşların ilgi odağı oldu. Festivale katılan Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, festivale katılmaları için davet eden Ağrı Kültür Derneklerine teşekkürlerini sundu.

"BİRLİK OLUP BERABER HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR"

Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, İstanbul'da Ağrı kütüğüne kayıtlı 500 bin insan olduğunu ve festivale yeterli katılımı maalesef sağlayamadıklarını belirtirken, "Tabii bunun çeşitli sebepleri var. Pandemi nedeni olması etkiledi. Fakat buradan Ağrılılara sesleniyorum. Birlikte olup hareket etmemiz gerekiyor. hiç bir şekilde parti, sendika ve STK gözemeksizin insanların bir araya gelmesi gerekiyor. 3 gün buradayım buranın tıklım tıklım olması gerekiyordu. Biz 2000 kilometreden geliyorsak halkında buraya akın etmesi lazım. Karadeniz günlerine bakın 10 bin kişi geliyor. Bizde kısaca eksik olan beraberlik olamamızdır. " dedi. 

"TOPLUMUN FAYDASINA OLABİLECEK HER İŞE İMZA ATMAYA HAZIRIM"

Biz buraya ticaret yapmaya veya ekonomik bir beklenti içerisinde gelmediklerini belirten, Başkan Ergül, "Biz halkımızı ilçemizi temsilen buradayız. İlçemize bağlı olan insanlarımızın da bize el uzatması gerekiyor ama biz bunu yakalayamadık. Biz vazgeçemeyeceğiz bu festivali inşallah seneye de yapacağız. Kültürel dokuyu ve Sosyolojik yapıyı bir araya gelmesi için biz her yıl periyodik olarak festivali yapacağız. Biz el ele verip kendi ilçemizi şehrimizi en iyi şekilde temsil etmemiz gerekiyor. Bütün Ağrılıların gelip el vermesini arzu ediyoruz. Toplumumuzun faydasına olabilecek her işe imza atmaya hazırım. Birbirimize güç vermekten başka şansımız yok. "ifadelerini kullandı. Bu festivalin diğer festivallerimize öncülük etmesini gerektiğini vurgulayarak sözüne son verdi. Haber Zeki Erdoğan İstanbul

 

İSTANBUL'DA HAMUR RÜZGARI
İSTANBUL'DA HAMUR RÜZGARI
İSTANBUL'DA HAMUR RÜZGARI
İSTANBUL'DA HAMUR RÜZGARI