Başkan Sayan Çoban Olup Hayatını Anlatı

Başkan Sayan Çoban Olup Hayatını Anlatı

Başkan Sayan Çoban Olup Hayatını Anlatı

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, doğduğu topraklara gidip, koyun otararak hayat hikâyesini anlattı. İsminden dolayı Savcı olmak istediğini belirten Başkan Sayan, her zaman halka hizmet etmeyi arzuladığı ifade etti.

Sosyal medya hesabında yayınladığı video ile bilinmeyen yönlerini anlatan Başkan Savcı Sayan, 24 çocuklu ailenin 12’inci üyesi olduğu ve kalabalık bir ailede büyüdüğünü söyledi. 12 Kız, 12 Erken kardeşi olduğunu vurgulayan Başkan Sayan “Ben 24 çocuklu bir ailenin evladıyım. Babam 4 evliydi. 1980 yılında rahmetli oldu. Ben bazen espri yapıyorum diyorum ki babam yaşasaydı 144 kardeş olmuştuk. 12 kız 12 erkek ben ailenin 12’inci çocuğuyum. Kardeşler olarak yirmi dördüzler gibiyiz. Her zaman birbirimizi sorar, ararız” ifadelerini kullandı.

Hiçbir zaman değişmedim:

Çocukken okulda öğretmenin tüm çocuklara ‘Büyüyünce Ne Olacaksınız? Sorusuna yıllar boyu isminden dolayı Savcı olmak istediğini belirten Belediye Başkanı Savcı Sayan, yıllar ilerledikçe bu fikrinin yerini Kaymakamlığın aldığını belirtti. Her iki hayalinin de gerçekleşmediğini ifade eden Başkan Sayan “Bize sorduklarında herkes öğretmen, doktor olacağım diyordu. Ben ise ismimden dolayı ‘Savcı’ olmak istiyordum. Sonra bir ara ‘Kaymakam’ olmak istedim. Kaymakam olsam çok iyi bir idareci olurum, herkesi kucaklarım, herkese adaletli olurum, halka daha çok hizmet ederim diye düşünüyordum. Savcılıkta, kaymakamlıkta nasip olmadı ama yine bir idarecilik nasip oldu. Siyasetin içinde de belli başlı yerleri gördük. Birçok kademede çalıştık, eşimiz dostumuz oldu. Eşimi, dostumu hiç unutmadım. Ağrı Belediye Başkanlığı hava verecekse toplumdan uzaklaştıracaksa hiç olmazsın daha iyi” şeklinde konuştu.