BAŞKANI NURETTİN KAPLAN DA MESAJ VAR

BAŞKANI NURETTİN KAPLAN DA MESAJ VAR

KOCAELİ KÖRFEZ AĞRILILAR DERNEĞİ BAŞKANI NURETTİN KAPLAN DA MESAJ VAR

Bugün Ağrı ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102.yıl dönümü.

15 Nisan 1918 Ağrı’nın düşman işgalinden kurtuluşu olarak tarihe geçmiştir. Tarihimizde önemli bir yere sahip olarak destansı bir mücadelenin yerini tutmaktadır. Anadolu’nun dört bir yanının düşman işgalinde olduğu o günlerde, halkımız yılmadan yıkılmadan mücadele etmişlerdir.

 

Atalarımız üzerine düşen sorumlulukları ziyadesiyle yerine getirmişlerdir. Onların emanetine sahip çıkmak, yurdu ve bağımsızlığı için birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza cephelerde savaşmış ve bu uğurda sayısız şehitler vermiş yüce milletin evlatları olarak bu görev artık bizlerin görevidir Bugün her zamankinden daha çok çalışmaya, fedakarlıkta bulunmaya ve milli dayanışmaya ihtiyacımız bulunmaktadır. Bugünlere nasıl, nereden geldiğimizi unutmayarak çalışmalıyız. Unutmayalım ki bu ruha sahip olduğumuz sürece Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Anadolu’nun her vilayeti birdir. Vatan toprağının ayrısı gayrısı yoktur. Ağrı’sı, Hatayı, Sinop’u, Edirne’si yoktur. Vatanın bir karış toprağını kimselere yar etmeyen, kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Malum Tüm dünyayı ve yurdumuzu etkisi altına alan Covid 19 virüsü sebebi ile Bu yıl Ağrı ilimizin Düşman işgalinden kurtuluş programını yapamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. İnşallah 2021 Nisan ayında Ağrı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 103. yıl programını yapmak umuduyla tüm hemşerilerimi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Kocaeli Körfez Ağrılar Derneği Yönetim Kurulu adına Başkan Nurettin KAPLAN