Ağrı'lı Boksör Bayram Malkan'ın Hedefi 2020 Olimpiyat Oyunları

Ağrı'lı Boksör Bayram Malkan'ın Hedefi 2020 Olimpiyat Oyunları

Ağrı’lı Milli Boksör Bayram Malkan’nın Hedefi 2020 Olimpiyat Oyunlarında Türkiye’ye Madalya Kazandırmak
Ağrı Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından koordine edilecek olan, Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda 81 kiloda Ağrı’yı şampiyon boksör Bayram Malkan temsil edecek. 13-17 Kasım arası Ağrıda düzenlenecek olan turnuva da kendisi dışında, Ağrı adına ringe çıkacak başka bir sporcunun olmadığını, belirten Malkan, 14 Kasım saat 14:00 ringe çıkacağını, maç günü tüm Ağrı halkının maça gelip kendisini desteklemesini istedi.

 

2015 te Türkiye Yıldızlar Boks Şampiyonasına katılıp, şampiyon oldum.’

 

Geçmişi ve kariyeri hakkında konuşan Şampiyon Boksör Malkan: “ Ben boksa 2013 yılında başladım. Bu sporu, geçmişinde milli takıma kadar yükselmiş ve çeşitli başarılar elde etmiş,  eski bir boksör olan, Ağrılı esnaf abimiz sayesinde tanıdım ve sevdim. Daha sonra özel bir spor salonuna kaydolup, çalışmaya başladım. Spor salonunda şu anda hocalığımı yapan, Volkan Hocam ile tanıştım. Kendisi salonda antrenörlük yapıyordu. Bu sırada bendeki isteği fark etti. Bunun üzerine beni yanına aldı. Bu şekilde 2013 yılından beri, kendisi ile beraber çalıştım. Daha sonra birlikte gençlik spor bünyesindeki spor salonunda çalışmalarımıza devam ettik. Volkan hocamın bana, her dönem çok büyük katkıları oldu. Milli Takıma seçildim. Hocamla birlikte, 2015 te Türkiye Yıldızlar Boks Şampiyonasına katılıp, şampiyon oldum. Daha sonra aynı kategoride dünya 2.liği yaşadım. Sonrasında çeşitli uluslararası turnuvalara katıldık. Akdeniz Oyunları gibi büyük bir organizasyonda yer aldık ve burada 2. oldum. Bunlarla birlikte gençler ve yıldızlar kategorilerinde birçok turnuvaya katılarak dereceler ve şampiyonluklar elde ettim. Milli takıma seçildikten sonra çoğu uluslararası turnuvaya ülkemizi temsilen ben katıldım.  Çok şükür şimdiye kadar ülkemizi başarı ile temsil ettim ve temsil etmeye de gayret gösteriyorum.” Dedi.


‘En önemli Hedefim Olimpiyat Oyunlarına Katılmak ve Ülkemize Madalya Kazandırmak’


13-17 Kasım’da Ağrı Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından koordine edilecek olan, 3. gurup Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda, şampiyon olacağını ve gelecekteki en büyük hedefinin Türkiye adına 2020 Olimpiyat Oyunları’nda ringlere çıkıp, madalya almak olduğunu dile getiren Malkan:“Hocalarımla birlikte, benim için belirlediğimiz en üst hedefe basamak basamak ilerlemek istiyorum. Bu yüzden 2020 Olimpiyatlarına gidebilmek için ilk basamak, önümüzdeki günlerde İlimiz Ağrı’da yapılacak olan, Türkiye Tek Erkekler 3. Grup Şampiyonası’nda şampiyon olmak. Bu konuda kendime güveniyorum. Bu yüzden tüm halkımızı 14 Kasım’da maça bekliyorum. Bundan sonrada sırasıyla Balıkesir’ de 17-24 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan, Türkiye Şampiyonasına gitmek hedefim. Buradan da inşallah başarılı olup, ülkemizi Büyükler Avrupa Şampiyonası, Büyükler Dünya Şampiyonası’nda temsil etmek istiyorum. Son olarak ve en büyük hedefim olimpiyat vizesi alıp olimpiyatlarda ülkemize madalya ile dönmek. Ama dediğim gibi öncelikle hedefime basamak basamak ulaşmak istiyorum.” İfadelerini kullandı.

Ayrıca Ağrılı Milli Boksör Bayram Malkan,  kariyeri boyunca kendisine önemli destekler sunan ailesi, hocaları Volkan Sarı ve İsmet Sarı başta olmak üzere, Gençlik Spor İl Müdürlüğüne, Ağrı Valiliğine ve Ağrı halkına teşekkür ederken, bundan sonraki hedefine ulaşmak içinde destek beklediğini kaydetti.
Malkan’ın kariyerine başladığı günden bu yana antrenörlüğünü yapan antrenör Volkan Sarı ise, sporcusunun çok yetenekli ve istekli olduğunu, ona çok güvendiğini dile getirdi. Bayram Malkan’nın çok kısa sürede önemli başarılar yakaladığını ve bundan sonradaki hedeflerine de ulaşması konusunda da kendisine çok güvendiğini ifade etti.
Öte yandan Türkiye Boks Federasyonu Ağrı Boks İl Temsilcisi İsmet Sarı’da, özellikle Çeçen Vakfı’na çağrıda bulunarak, Ağrı’lı iş adamları ve büyüklerinden, Bayram Malkan’a destek olmalarını istedi. Daha önceden Çeçen Vakfı’nın Ağrı’lı Boksör Adem Kılıççı’ya verdikleri destek ve Kılıççı’nın yakaladığı başarılara değinen Sarı:“ Aynı desteğin Bayram Malkan’a verilmesi halinde, onunda büyük başarılar yakalayacağına inanıyorum. Bayram Malkan çok yetenekli bir sporcu. Şimdiye kadar çok kısa sürede büyük başarılara imza attı. Bundan sonraki hedeflerine de ulaşacağına inanıyorum.” diye konuştu.

 

Ağrı'lı Boksör Bayram Malkan'ın Hedefi 2020 Olimpiyat Oyunları