DİYADİN-DER'DEN DAYANIŞMA GECESİ.

DİYADİN-DER'DEN DAYANIŞMA GECESİ.

DİYADİN-DER'DEN ŞÖLEN HAVASINDA DAYANIŞMA GECESİ


İstanbul'da yaşayan Ağrılı ve Diyadinliler Sancaktepe Ağrı İli Diyadin İlçesi ve Çevresi Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği hizmetlerinin altıncı yılı nedeniyle düzenledikleri dayanışma gecesinde bir araya geldi. İstanbul Sancaktepe'de bulunan Cihanbey Düğün Salonu'nda gerçekleşen geceye  ilgi büyüktü. Ağrılı Sanatçı Mehmet Aksu'nun  işletmeciliğini yaptığı düğün salonunda gerçekleşen geceye Ağrılılar Sancaktepe Derneği Başkanı Sadık Belkıs, Sancaktepe Diyadin Derneği Başkanı Ali Kaya, Ümraniye Ağrılılar Derneği Başkan Orhan Baydar, Başkan Yardımcısı Abdurrahman Atalay, Sancaktepe Ağrılı İlli Taşlıcay İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Nesim Tutak, Bölükbaşı Dernek Başkanı Abdullah Aydın, Tuzla Ağrı Derneği Başkanı Mehmet Uşen, Marmara Ağrılılar Federasyonu Başkanı Mustafa Acar, Başkan Yardımcısı Mehmet Miraza Taşdemir, Pendik Ağrılılar Derneği Yönetim Kuruku Üyesi Şükrü Oğuz, Sancaktepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Gündoğdu, Sancaktepe Belediye Meclis üyesi Yaşara Ösün, Yasinoğulları İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol İnçke, Baz Yapı Yönetim Kurullu Başkanı Bilaz Oğuz, İş Adamı Selami Kaya, Siphan Ticaret yönetim kurulu başkanı ve üyeleri, Digor Platformu yönetimi ve üyeleri, Aldem Makina Isı Sistemleri Yönetim Kurulu Başkan Osman Aldemir, Genç İş Adamı ve Cihanbey Gup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aytekin,Vanlı İş Adamı Yaşar Ballı, Bölükbaşı Gençllik Platformu Başkanı Şemsettin Sarıgül ve yönetim kurulu üyeleri, Yılmaz Baydar,Yenidoğan Mevlana Mahallesi nin Ağrılı Muhtarı Necmettin Kılıççeken, Kocataş Derneği Başkanı Niyazi Tanış, Kocataş Gençlik Platformu Başkanı Doğan Kaygusuz ve yönetiminin yanı sıra çok sayıda iş adamı ve Ağrılı katıldı. 

 

Gecede  Sancaktepe Ağrı İli Diyadin İlçesi ve Çevresi Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali  Kaya, Başkan Yardımcısı Fevzi Atlı, Medya Sorumlusu Erol Bertan, dernek yönetim kurulu üyeleri Allahverdi Yaşar, Erol İnçke, Dilaver çiftçi, Salih Akan, Abdullah Peker, Billa Koran, Yılaz Baydar, Süleyman Takan, Eşref Atlı, Sezasi Yüce, İsmali Yüce, Mustafa Bertan İbrahim Yaşar,  Metin Korani Fevzi Yaman, Yavuz Bertan Sedat Koran, Umut Kakaya, Kıyas Yaman, Hikmet Çiftçi, Hanifi Karakoç hazır bulundular.  

Başkan Kaya: Bu tablo  bizi gurulandırıyor

Şölen havasında geçen gece açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konulması için kürüsye çıkan  Sancaktepe Ağrı İli Diyadin İlçesi ve Çevresi Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali  Kaya, önemli mesajlar verdi. 

 

Sözlerine Kürtçe başlayan Kaya, davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Birlik mesajı veren Başkan Kaya, " Biz küççükken ilçeye gittiğimizde köyümü soruyorlardı. Şimdi ise metrapolerder ilimizi soruyorlar. Biz ise Ağrılı olduğumuzu söylüyoruz. Evet Ağrılıyız ve bundan da gurur duyuyoruz. Emek veren herkese  teşekkür ediyoruz. Urfalı, Erzurumlu ve Vanlı arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 2010 yılında kurulan derneğimiz ilk edapta 20 kışı ile başladı bu hizmet yolculuğuna. Bu süre zarfı içerisinde hizmetlerimizi her koşulda  sürdürdük. Çalışmalarımızda halkımızın kültürünü yaşatmaya gayret gösterdik. Geldiğimiz noktada bütün derneklerimiz mülk sahibi olmuştur. Bu tablo bizi gurulandırıyor. Bizlerin de hedefi mülk almaktır. Bizleri bu hizmet yolculuğunda ayakta tutan siz değerli üyelerimizin kararlı duruşu ve destekleridir. Bugün eğlenmekten öte, burada kendi kültürümüzü yaşatarak bulunduğumuz alana kendi rengimizi katacağız. Bu tür etkinlikleri bütün Ağrı dernekleriyle eş zamanlı yapmalıyız. Ağrılı olmak ve Ağrıyı yaşatmak adına yürütülen tüm çabaları değerli buluyor ve emeği oalnları kutuluyoırm bir kez daha" şeklinde konuştu. 

Daha sonra kürsüye çıkan Ağrılılar Sancaktepe Derneği Başkanı Sadık Belkıs, ise " Sizinle birlikte olmaktan mutlulukların en büyüğüdür" dedi. Ağrılıların Sancaktep'de örnek çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Belkıs, "Bundan 2 yıl önce Sancaktepe'de Ağrılıları ismi anılmıyordu. Fakat şuan görüyorum ki Sancaktepe'nin en hareketli hizmet çalışması yürüten Ağrı dernekleri. O kadar güzel bir hareketli var ki kendilerini yukarıya his ettirmişler. Bu bizim için guru verici bir durum. Sizden ricam bizleri yalnız bırakmayın hizmet yolunda bizlerle yürüyün" ifadelerini kullandı. 


Yenidoğan Mevlana Mahallesi' nin Ağrılı Muhtarı Necmettin Kılıççeken de kültürel çalışmaların öneminde değinerek, "Bir millet kültürüyle yaşar. Bir millet nerede geldiğini unutursa yeni nesillere bir şey anlatamaz. Dolaysıyla bu kültürlerimizin yaşaması için, gelenek ve göreneklerimizin yaşaması için bu derneklere sahip çıkacağız" diye  konuştu.


Son olarak kürsüye çıkan Marmara Ağrılılar Federasyonu Başkan Mustafa Acar, tablodan gurur duyduğunu belirtti. Amaçlarının insanları, hemşerilerini bir araya getirmek olduğunu ifade eden Acar,"Bu tablo bizleri gururlandırdı. Değerli Ağrılılar etrafımıza baktığımızda derneklerin koordineli bir şekilde olmalıdır. Bugün geldiğimiz noktada bunun sağlandığını görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerinin devamının olması lazım" dedi.


Yapılan konuşmalardan sonra sahne alan   Dengbej Mihemed Agiri,  konuklara stran ziyafeti çekti.   Dengbej Mihemed Agiri'nin stranları Ağrılıların memlekete hasretlerini bir nebze de olsa dindirdi.  Konuklara Mehmet Aksu ve Ahlatlı Şükran'ın şarkılarıyla doyasıya halay çeker gecenin tadını çıkarttı. Geceye kadınların yoğun katılımı ise dikkatlerden kaçmadı. Kadınlar özellikle Ahlatlı Şükran'ın şarkıları eşliğinde uzun süre halay çektiler.

DİYADİN-DER'DEN DAYANIŞMA GECESİ.
DİYADİN-DER'DEN DAYANIŞMA GECESİ.