Yazar Çetinkaya okurları ile bir araya geldi

Yazar Çetinkaya okurları ile bir araya geldi

Yazar Çetinkaya okurları ile bir araya geldi

 

Yazar Dinçer Çetinkaya Ağrı'da düzenlenen söyleşide okurlar için "Çerxa Felekê" kitabını imzaladı.

 

Yazar Dinçer Çetinkaya, farklı tarihlerde kaleme aldığı şiirlerinden oluşan kitabı "Çerxa Felekê" için söyleşi ve imza günü için Ağrı'da okurları ile buluştu. Ağrı Belediyesi bünyesinde kültürel faaliyetler yürüten Sema Kültür Merkezi sinema salonunda yapılan söyleşiye birçok kişinin yanı sıra Ağrı Belediyesi Eşbaşkan yardımcısı Halef Keklik ve Ağrı Baro başkanı Ali Artuk katıldı.

 

Sema Kültür Merkezi sinema salonunda yapılan söyleşiden sonra konuşan Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Halef Keklik, Kürt edebiyatın önemine değinerek, Kürt edebiyatı ve Kürt diline yapılan tüm baskılara rağmen varlığını ısrarla kuruyup geliştiğini kaydetti.  Keklik, “ İnsanlığın varlığı kültür sanat ve dildir. Tüm baskılara karşı Kürt edebiyatı ve dili yüzyıllardır direnmeye devam ediyor. Kürt halkın dili, sanatını ve kültürünü engellemediler. Tarihten beri olan baskılara rağmen Kürt edebiyatını hiç kimse baskı altına almadı.  Biz Kürt edebiyatını okuduğumuzda duygulanıyoruz. Kürt edebiyatı bu kadar zor süreçten geçmiş ki hisleri artık kendiliğinden kaleme dökülüyor. Tüm Kürdistan’da baskı ve katliamlar devam ediyor. Bununla birlikte Kürt halkını katlediyorlar. Katledilen Tahir Elçi’yi saygı ile anıyorum” dedi.

Yapılan konuşmadan sonra Ağrı Belediyesi Eşbaşkan yardımcısı Halef Keklik Ağrı Belediyesi adına Yazar Dinçer Çetinkaya’ya plaket verdi.

Yapılan söyleşinin ardından Çetinkaya, okurları için kitap imzaladı. Çetinkaya'nın son kitabı olan "Çerxa Felekê"den gelen gelirlerin ise Kobanê'nin inşası için bağışlanacağı belirtildi.

Yazar Çetinkaya okurları ile bir araya geldi