Çağdaş Ağrılılar Derneği iddiaları yalanladı.

Çağdaş Ağrılılar Derneği iddiaları yalanladı.

ÇAĞDAŞ AĞRILILAR DERNEĞİ İDDİALARI YALANLADI
Çağdaş Ağrılılar Derneği, Yıldıztepe Mahallesi’nde bulunan taziye evinin amacı dışında kullanıldığı ve işlevini yitirdiği iddialarını yalanladı. Dernek başkanı Necmettin Karakaya, devam eden hukuki süreç ile kendilerinin alakasının olmadığını belirtti.
Nazilli’nin Yıldıztepe Mahallesi’nde bulunan, Nazilli Belediyesi’ne ait taşınmazlardan olan taziye evinin, Çağdaş Ağrılılar Derneği tarafından, amacının dışında, kıraathane olarak kullanıldığı ve çevreye rahatsızlık verildiği iddialarına, dernekten yalanlama geldi.

Eski Belediye Başkanı Haluk Alıcık döneminde yapılan taziye evinin, ilk günden beri altının çay ocağı, üst katının ise taziye evi olarak gösterildiğini belirten dernek başkanı Necmettin Karakaya, “Binanın üst katı hala taziye evi olarak hizmet veriyor. Biz dernek olarak alt katı kullanıyoruz. Bina ve mahalle yararına işler yapıyoruz ve herhangi bir mali kazanç amacı gütmüyoruz” dedi.

“BİZ BURANIN PİSLİĞİNİ TEMİZLEDİK”
Dönemin Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın daveti üzerine binayı kullanmaya başladıklarını belirten Çağdaş Ağrılılar Derneği eski Başkanı Hasan Artan, “Burası biz gelmeden önce uyuşturucu kullananların mekanı haline gelmişti. Camlar kırık ve içerisi perişan haldeydi. Belediyenin ve muhtarın yapamadığını yaptık. Biz buranın pisliğini temizledik, belediyenin binasının yıkılmasının önüne geçtik” ifadelerini kullandı.


“MAHKEME SÜRECİ BİZİ İLGİLENDİRMİYOR”
Taziye evi ile ilgili devam eden mahkemenin taraflarından olmadıklarını söyleyen Başkan Karakaya, “Buranın mülkiyet sahibi Nazilli Belediyesi ve biz geçici olarak buradayız. Buradan çıkmamız istenirse çıkarız. Devam eden hukuki süreç burayı yeşil alan yapılması için belediyeye veren Ali Bilgen ile Nazilli Belediyesi arasında. Biz burada rahatsızlık yaratacak bir şey yapmıyor, buranın ve mahallenin daha iyi olması için çabalıyoruz” şeklinde konuştu.

“HERKESE YARDIMCI OLUYORUZ”
Bir sivil toplum kuruluşu olarak ihtiyacı olan herkese yardımcı olduklarını belirten Karakaya, “Biz Ağrılı olduğumuz kadar aynı zamanda Nazilliliyiz. Bina bize ödünç olarak temin edildi. Burada taziye yapacak, düğün tertip edecek herkese ücretsiz bir şekilde yardımcı oluyor, malzeme sağlıyoruz. Burası hem niteliğini sürdürüyor hem de ihtiyacı olanlara bir yardım kapısı oluyor” dedi.

Çağdaş Ağrılılar Derneği iddiaları yalanladı.